ponedeljek, 29. februar 2016

14. ja 15. paev

Tere!

Nedeljo sva dobro izkoristile z ogledom muzejev. Najprej sva šli v muzej igrač, kjer sva videli igrače skozi stoletja vse od lesenih palčk pa do barbik in računalnikov. Vrnili sva se v leta najinega otroštva, saj sva videli veliko takih igrač, ki sva jih imele tudi midve. Razstavljene so bile tudi lutke iz Estonskih risank.

Stare podeželske igrače

Se spomnite te igre?





Scena in figure za stop-motion animacijo

Opazite Slovensko lutko?
Po kosilu sva se odpravili še v športni in poštni muzej. Tam sva videli razvoj športa v Estoniji, staro telovadsko opremo, polno medalij in pokalov, starih koles in tudi nove telovadske opreme. Preskusili sva se v kolesarjenju in vleki vrvi.
V majhnem poštnem muzeju pa so bile rasztavljene stare znamke, kartice, poštni nabiralniki, kolesa in videli sva tudi stari poštni urad in vso staro opremo.
Pozno popoldne sva se odpravili v muzej tiska, kjer sva še posnele nekaj izsekov za predstavitveni video in dokončale še nekaj blokcev.

Stare uteži

Zala se počuti močno

Kolesa



Poštni muzej in nabiralniki skozi leta

Star poštni urad


No pa je tukaj že ponedeljek in kar ne moreva verjeti, da je samo še 6 dni pred nama, do odhoda domov. Zato pa sedaj poskušava pogledati in narediti še zadnje svari iz najinega seznama, ki sva si ga sestavili za Estonijo. Danes sva po preživetem dopoldnevu v muzeju tiska in uri tipografije v šoli, popoldne odšli na toplo v botanični vrt. Iz mrzle in zasnežene zunanjosti sva se odpravile v pravo džunglo. Videli sva palme, banane in še čez 6000 drugih vrst rastlinja. Več lahko vidite na spodnjih slikah.












Lep pozdrav v Slovenijo

Začasni Estonki Zala in Polona

1 komentar:

landung pravi ...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ gửi hàng đi Úc, mua hộ vòng tay pandora úc ship về Việt Nam uy tín và dịch vụ vận chuyển hàng đi campuchia uy tín và kinh nghiệm cách order taobao về VN giá rẻ.