ponedeljek, 20. februar 2012

Finska 2.dan


Moi !

Po neprespani noči sva zjutraj vstali ŽE ob 8h. Tuomo nas je čez urco že čakal pred apartmajem. Imeli smo sestanek v Mageeni kjer bo delala Lára. Po sestanku smo se odpeljali v Hollolo, na šolo kjer dela Tuomo. Šola je zgrajena iz dveh stavb. Najprej smo si ogledali tekstilni oddelek. V prvem razredu, ki smo si ga ogledali, so dekleta šivala obleke za končni izdelek (final exam). V drugem pa so dekleta obleke računalniško risale v programu Adobe Illustrator. V drugi stavbi šole sta medijski in cirkuški oddelek. Medijski je zelo podoben našemu programu na šoli (Adobe Photoshop, Adobe Indesign, CorelDraw…) vendar pa nimajo še ostalih strokovnih predmetov kot so tre, mob, isz, gma. Tudi oni delajo na končnih izdelkih. Nad telovadnico, ki je prilagojena vadbi cirkuškega oddelka sva bili zares navdušeni. Dijaki so vadili vsak na svojem izbranem področju (trampolin, hoja po vrvi, akrobatika, trapez, žongliranje..).
Po ogledu smo pojedli kosilo v šolski jedilnici in se odpravili nazaj v Lahti na delovno mesto kjer bo delala Taja. Danes sva izvedeli vse informacije v zvezi z najinim delom, ki ga začenjava v sredo.
Tuomo nas je peljal na smučarske skakalnice v Lahtiju.  Na najvišjo (116 m) smo odšli z dvigalom. Razgled s skakalnice je bil čudovit. Nato smo odšli v center mesta na vročo čokolado in v Info točko po zemljevide ter brošure z informacijami o mestu. Spet smo se najedli v McDonald'su. Počasi smo po snegu »odtacali« domov. Bili sva tako utrujeni, da sva zaspali za 4 ure. Ko sva vstali, je Lára skuhala makarone iz vrečke. Poooočasi se odpravljava spat.

Hyvää yötä ! Lahko noč ! 


Taja in Lára

SNEEEEG ! 

Tekstilni oddelek

:)

Cirkuški oddelek



Izdelovanje končnega izdelka





Skakalnica 

Pogled z vrha skakalnice znotraj, pretty high huh?

Pogled z vrha skakalnice zunaj

Ni komentarjev: