ponedeljek, 12. januar 2015

1. DAN - München

Z zamudo, se vam javljamo iz Münchna, ker imamo velikeeee tezave z internetno povezavo. Tezave pa se niso zacele z internetom in wi-fijem, vendar ze z avtobusom, za v sam München. Avtobus je namrec svojo pot zacel v Zagrebu z veliko zamudo, kar smo zvedeli sele po dolgi uri cakanja. Po se eni uri in kavici smo se koncno odpravili na pot. Pot je bila dolga in izmucna. Imeli smo en sam postanek na Katchbergu, kjer smo imeli lep razgled na zasnezene gore. Ko smo se hoteli odpraviti od tam, pa nas je mocno zasnezilo, kar je povzrocilo zdrsevanje avtobusa iz ceste, zato smo morali cakati na plug.


Kmalu po tem, smo imeli spet mirno voznjo, vendar ne za dolgo. 50 km pred Münchnom nas je zajelo neurje z zledom (ledeni dez), kar nas je malo prestrasilo, vendar nas je profesor lepo potolazil, da v Münchnu ne pada. 

Ob 16:30 smo konco prispeli v München. Tam pa so se tezave sele dobro zacele. 


Prvi pretres je bil bombni alarm na S-Bahn postaji Hackerbrücke, kjer se je profesor na vse pretege trudil kupiti vozovnice za nas. Dva policaja in policijski pes sta prisla do nas in nam zacela v paniki poskusiti razloziti, da naj se umaknemo cim dlje. 

Krizi in tezave so se seveda nadaljevale tudi v salezijanskem domu, kjer smo nastanjeni. V nedeljo zvecer seveda niso nic vedeli o nasih nastanitvah, zato smo noc preziveli v sobi za goste po skoraj uri profesrojevega truda. 

Zvecer smo od dolgega dneva popadali v postelje in zaspali. 

Lp 
Tanja, Anja in JAN

PS: Za sumnike se vam opravicujemo, ker jih nemske tipkovnice nimajo, imajo pa ü, ö, ä, ß.

foto: Anja Simcic

Ni komentarjev: