sreda, 14. januar 2015

3. DAN - TAMPERE

Dan smo začeli s prijetnimi -15°C in svežo pošiljko snega. Bil je naš prvi dan v novi šoli, do kamor potrebujemo približno 45 minut z avtobusom.

Pouk se uradno začne ob 8.00 in konča ob 15.00, vendar se tega ne držijo popolnoma. Pomemben jim je rezultat in količinsko opravljeno delo, zamujanje in podaljševanje pouka ne predstavljata prevelikega
problema tako za profesorja kot tudi dijake.

  

Takoj ko smo vstopili v šolo, smo bili navdušeni nad njenim izgledom. Šola se nahaja v isti stavbi kot državna televizijska hiša in fakulteta medijske smeri. Šola je izredno urejena in organizirana. Letos je pravzaprav prvo leto, ko dijaki obiskujejo šolo na tej lokaciji.

Z novo lokacijo, pa je prišel tudi čisto nov studio, ki je v primerjavi s studiem na naši šoli približno sedemkrat večji. Vsa oprema studia je bila za nas čiiiisto nova. Vse je tako moderno, tako profesionalno, vse je tako enostavno. Profesor enostavno določi vsakemu dijako njegovo delo, ta se takoj odpravi na svoje delovno mesto in za razliko od Slovenije, se tukaj dijaki kar tepejo za delo. Vsak želi sodelovati pri vsakem delčku projekta, vsak želi poskusiti vse. Nimajo nikakršnih težav pri sodelovanju z celotno ekipo. 



Zraven studia pa seveda sodi še kontrolna soba (control room), brez katere seveda ne gre. Soba je opremljena z vrhunsko opremo, katero smo spoznali kar s preprostim poskušanjem: "ej kaj pa ta gumb nardi??? uou hudo!!!"


Lovro, Žiga (Lešnik), Alja (Alex), Ajda 
a.k.a. team ŠUGERAŠ

Ni komentarjev: