torek, 8. marec 2016

20. Päev

Tere!

Najin zadnji dan v Estoniji!

Zjutraj sva še spakirali zadnje stvari  in za sabo počistile sobo. Nato pa smo se z vlakom odpeljali do Tallinna (glavnega mesta), kjer smo na železniški postaji pustili kovčke in se odpravili v Pomorski tehnični muzej (Seaplaneharbor). To je bil eden izmed najboljših muzejev kar sva jih videli. Kot že sam naslov pove je muzej morski in se nahaja v pristanišču, natančneje v hangarju vodnih letal. Videli smo razvoj Estonskih čolnov, jadrnic, ladij skozi leta. Zanimive so nam bile jadrnice za vožnjo po površini ledu. Spustili smo se tudi v notranjost velike podmornice (večja kot v muzeju v Pivki) videli smo še veliko drugih mornarskih pripomočkov, boj, svetilnikov.



Čolni iz Estonskih rek

Jadrnica za vožnjo po ledu

Podmornica od zunaj

Notranjost podmornice


V podmornici je prostor tudi za prestiž

Pogled na notranjost hangarja (muzej)


Razstavljeno je bilo tudi eno izmed starih letal in celo tank in nekaj topniškega orožja. Izvedeli in videli smo tudi veliko o prvi odpravi na južni pol. Videli smo opremo, staro in novo, bivake, oblačila in še mnogo drugega. V pristanišču smo se v sklopu muzeja spustili se v pravi parnik. Sprehodili smo se po sobanah kapitana in tudi po strojnici.

Oblačila prvih osvajalcev južnega pola

Točka postavljena ob osvojitvi južnega pola


Sodobni iglu



Parnik

Strojnica

Jedilnica

Udobne sobe

Še ena slika na Baltskem morju

Nato pa smo se od Železniške postaje zapeljali s taksijem do centra in nato z avtobusom do letališča. Kjer smo poleteli do Frankfurta in smo nato nekaj čez deseto uro zvečer srečno pristali na domačih tleh.




Sedaj pa se poslavljava in upava, da ste naju radi spremljali na najini dogodivščinah :)
Zala in Polona

1 komentar:

huongdung pravi ...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ gửi hàng đi Úc, mua hộ vòng tay pandora úc ship về Việt Nam uy tín và dịch vụ vận chuyển hàng đi campuchia uy tín và kinh nghiệm cách order taobao về VN giá rẻ.