sobota, 13. maj 2017

Malta 21 dan

Pozdravljeni.

Včeraj smo jaz, prof. Guštin in Klemen obiskali Popajevo vas. Iz Vallette smo se odpravili ob 9:30 in prispeli do vasi ob 12:30, saj so bile po celi Malti zastoji ter voznik avtobusa ni znal točno povedati v katero smer moramo do vasi, tako, da smo se še malo lovili. V vasi smo si ogledali vasico ter njihove trgovinice s srebrnim nakitom in spominki, nato pa smo si privoščili kosilo.
Po obilnem kosilu smo se z avtobusom odpeljali do Cirkewwe, kjer smo se vkrcali na trajekt in se odpeljali na Gozo. Tam smo se s saldoledom sprehodili po glavnem mestu Victoria in kupili splominke, ker pa smo morali še spakirati smo se že ob 18h odpeljali s trajektom nazaj na Malto.
Ob pol 9h sem prišla v stanovanje in si najprej naredila večerjo nato pa sem začela pakirati. Takoj, ko sem imela vse pripravljeno sem šla v posteljo saj sem morala že ob pol 4h vstati in se odpeljati na letališče.
Od te izmenjave mi bodo najbolj v spominu vstali ljudje, ki so zelo verni in zelo prijazni kadarkoli kaj rabiš vedno priskočijo na pomoč. Potem pa so tu še te njihovi avtobusi, ki vedno zamujajo vendar se ne moreš jeziti na njih saj so vozniki vedno prijazni in počakajo, da se v miru odpravis z avtobusa. Pa še nekaj o njihovi hrani. Karkoli sem probala me je navdušilo ter porcijo so kjerkoli sem jedla ogromne. Postrežba je malo počasna vednar so zelo prijazni ter vstrežljivi. Tudi praksa čeprav naporna je bila zelo prijetna izkušnja, hvaležna sem najinemu mentorju gospodu Johnu Grech, da naju je zaposlil ter naju navčil kar nekaj novih trikov v vezi s fotorgrafiranjem.
Če povzamem vse skupaj je bila to zelo lepa iskušnja in sem vesela, da sem imela priložnost to izkusiti.
Ker ta blog pišem na letališču na žalost ne moram dodati nobene slike.

Lep pozdrav

Lara in Klemen

Ni komentarjev: