sreda, 19. november 2014

18. DAN

MERĦBA

Ure na Malti so se začele vrteti hitreje. Ostalo nam je le še nekaj prostega časa, izkoristiti ga moramo za nakup spominkov in za pisanje kartic - kot da nismo tukaj že tri tedne! Jaz in Žan sva danes pohajala po Valletti in Sliemi, zvečer pa sva se odpravila na lovljenje sončnega zahoda do znamenitosti Blue Grotto, kjer sva ostala do mraka. Maja in Patricija zaključujeta še zadnje naloge, jutri pa je tudi njun zadnji delovni dan.

Naše denarnice v treh tednih bivanja niso izgubile kaj dosti denarja, saj so cene na Malti relativno iste kot v Sloveniji. Pri izdelkih v trgovinah prihaja do manjših odstopanj, medtem, ko so restavracije malce dražje. Tudi transport po Malti ne predstavlja velikega stroška. Tedenska avtobusna karta stane le 6.50€ in velja tako na otoku Malta, kot tudi na otoku Gozo. Nočna 5 kilometrska vožnja nas je stala 10€. Za dvajset minutno vožnjo do otoka Gozo s trajektom pa smo za povratno karto odšteli slabih 6€.

Denar, ki nam ga je uspelo prihraniti pa sedaj hranimo, za morebitna doplačila zaradi pretežkih kovčkov na letališču. Upamo, da denar vseeno ne bo porabljen za tovrstne zadeve.




Čavčav,
Žan, Patricija, Luka in Maja



Foto:
Žan Pavšek: 1

Ni komentarjev: