četrtek, 15. januar 2015

4. DAN - TAMPERE

Naš četrti dan bivanja na Finskem se je v začetku zdel kot običajen šolski dan. Vse je potekalo točno tako, kot dan prej, z razliko, da smo dokončno nastavili vso opremo v studiu primerno za snemanje.

Največ časa nam je vzelo delo z osvetljavo. Potrebno je bilo spustiti celotno konstrukcijo z lučmi, posamezne luči premestiti na željeno lokacijo, ter jih primerno usmeriti. Pri tem delu sta sodelovali Ajda in Alja na željo profesorja Juhe. Seveda pa nam ni zmanjkalo časa, da bi na hitro naredili kakšno sliko.


Ko je bilo vse na svojem mestu, nam je bilo naročeno, da se dobimo po 15-minutnem odmoru v učilnici, kjer nam bi profesor Juha razložil natančno uporabo opreme v studiu. Ravno nam je uspelo priti do učilnice, nakar se je sprožil požarni alarm. Sprva nam ni bilo nič jasno saj smo mislili da ta zvonec označuje konec šolske ure. Vse nam je postalo jasno ko se je začela množica ljudi zaganjati proti izhodu. Ko smo bili vsi na varnem so nam razložili kaj se je pravzaprav zgodilo. Stopnice so se nam zdele precej prazne v primerjavi z požarno vajo, ki poteka na naši šoli. Stavba je bila izpraznjena v pičli minuti ali dveh.




Lovro, Žiga (Lešnik), Alja (Alex), Ajda 
a.k.a. team ŠUGERAŠ

1 komentar:

vjanez pravi ...

cool. Očitna se imate v redu. Pričakujemo še več fotografij in vtisov. LP