torek, 27. oktober 2015

III. dan

Merħba!

Za nami je že prvi dan službe. Prvi samostojni dan po odhodu profesorice. In to se je več kot očitno poznalo že pri organizaciji prevoza. Vsak je moral v svojo smer, vsak na svoj avtobus. A kljub temu, da smo včeraj zvečer preštudirali kaj, kam in kako, smo se zmedli. Nekateri smo se vozili v napačno smer, drugim avtobus sploh ni ustavljal, in so hodili peš ali kombinirali druge avtobuse; spet tretjim se je pripetila prometna nesreča. Ampak vseeno smo to dobro rešili, kajti, kot je bilo dogovorjeno s profesorico Guštin smo od doma, ne glede na kateri konec Malte, odšli vsaj dve uri pred pričetkom službe. In tja prispeli točno.

Torej dan je potekal službeno.

Ajda, ki je šla prva iz stanovanja in zadnja prišla nazaj, pravi: "Čeprav mi zjutraj, kljub mahanju avtobus ni ustavil na postaji sem se znašla in po drugi poti prišla do delovnega mesta. In to je bila plesna šola. Izdelovati sem morala oglasni pano za samo podjetje, kar je bila zanimiva izkušnja. Čeprav sem hkrati morala podučiti mentorico, ki o programih, za oblikovanje ve bolj malo."

Malce bolj zadovoljna je iz službe prišla Dolores, ki pravi: "Zjutraj sem od doma odšla vsaj deset minut pred prihodom avtobusa, katerega postaja je štiri minute hoje stran od stanovanja. Avobus sem čakala prek ene ure, a bila prepričana, da ima zamudo. Ko pa se je vendarle pojavil, sem nakazala da ustavi, šofer mi je pomahal in peljal mimo. Tako sem morala peš do same produkcijske hiše. Bila sem točna. A v podjetju ni bilo nikogar. Šla sem do najbližje odprte kavarne, kjer so mi posodili telefon. Mentorica mi je prek tega klica sporočila, da bo zamudila kakšno uro. Kakšno. Čakala sem prek dve uri. Nato pa se je začel pogovor. Ugotovili sva, da imam snemanje šele v petek, zato sem danes urejala neke posnetke, snemala igranje video igric, se spoznavala z opremo. Bilo je vredno počakati."

Luka in Anja pa sta brez slabih besed dolgo časa opisovala delovni dan. Kot team se več kot odlično znajdeta. Skupaj delata v podjetju za oglaševanje. Njuni vtisi pa so: "Na praksi sva se imela zelo dobro. Jutranja nesreča avtobusa naju pri opravljanju dela ni zmedla. Najina prva naloga je bila načrtovanje logotipa za oboževalce nogometnega kluba Chelsea na Malti, zraven nama je pa šef tudi svetoval, kje so najboljše turistične destinacije na otoku. Naslednje dni je za naju v načrtu še nekaj drugih dizajnov, nato pa naj bi spremljala postopek tiskanja in lepljenja billboard (jambo) plakatov. Delovno okolje je sproščeno, blizu imava prijeten bistro, popoln za čas malice. Mentor je tudi zelooo prijazen. Navdušena sva!"

Naša Maša pa je z besedami: "Zadela sem na lotu!" dokazala, da je najbolj zadovoljna z delovnim mestom. Je fotografinja, kar vključuje dejstvo, da je njeno delovno mesto zelo razgibano. Kar je dokazal tudi njen delovni dan, pravi namreč: "Čeprav so tu obrnjene strani za vožnjo po cesti, sem mislila, da me to ne bo zmedlo. A me je. Zjutraj sem se kar nekaj postaj peljala v napačno smer, nato iskala postajo na nasprotni strani ceste, na koncu pa vendarle prišla pravočasno na svoje delovno mesto. Težka torba, zmeda z avtobusi, to je bil šele začetek. Sledilo je fotografiranje konference o statistikah izobraževanja odraslih na otoku, nato pa sva se z mentorjem vrnila v studio, kjer sva fotogafije uredila. Seveda pa naju jutri čaka še en naporen dan, zato sem morala nekatere stvari pripraviti že danes. Komaj čakam jutrišnji dan!"

Iz vsega tega pa lahko izvzamemo "fotra", Nejca. On se je namreč trudil stvari opravljati od doma, kajti še vedno ni izvedel točnih informacij s strani delodajalca, kdaj, kam in kako. Vsaj stanovanje je spet malce bolj pospravljeno ;) In tudi po fotografirano. Poglejte si torej, kje živimo, kje se sproščamo in kje jemo. :)


Torej za nami je več kot očitno nepozaben dan. Za vsemi.

Lepo Vas pozdravljamo v oddaljeno Slovenijo,
Ajda, Anja, Luka, Maša, Nejc in Dolores

2 komentarja:

vlad pravi ...

Zanimive izkušnje, uživajte.

vlad pravi ...

Zanimive izkušnje, uživajte.