sobota, 31. oktober 2015

VII. dan

Merħba!

Za nami je že sedmi dan. Sobota. Se pravi dan, ko je že na "daleč" jasno, da se nobenemu pravzaprav nič ne da. No, ja, recimo.

"Fotr" je sicer kot izjema naše družine moral službo, zato smo otroci z "materjo" ostali sami doma.
Naše načrte o prijetnem sobotnem izletu pa je žal uničil dež oz. nevihte, ki so si sledile ena za drugo. Zato smo iskali rešitev, kako bi vseeno izkoristili prosti dan. In do nje smo prišli šele zgodaj popoldne.
Odločili smo se, da bi po kosilu odšli v glavno mesto, v Valletto, ponovno na ogled mesta, ki nas je že prvič navdušil. In zares smo odšli. Zopet nas je mesto popolnoma navdušilo, odšli smo na ogled muzeja, cerkve ter trga v središču mesta.
Ko pa smo se vračali, smo srečali številne maske za noč čarovnic. In prav zato smo se hitro odločili, da bi se našemili tudi mi. Našli smo trgovino, kjer so prodajali preproste maskirne barve (za obraz), nakupili smo sladkarije, za zaseben ter poseben večer.

Ko smo se vračali iz Vallette, smo se odločili, da presenetimo "fotra" Nejca. Odšli smo do Popajeve vasi (Popeye Village), ki je ubistvu že zaključeval delovni dan. "Za mano je zelo zanimiv dan, vas je bila polna turistov. Kar je ubistvu povzročilo, da sva se z mentorjem kar nekajkrat porazgubila, ter sva skozi "labirint" ljudi iskala drug drugega. sicer sem poleg turistov ponovno fotografiral tudi ličenje za noč čarovnic, nekaterih mask pa sem se zopet kar ustrašil" o vtisih službenega dne pravi Nejc. Poglejte si tudi nekaj utrinkov.


Počakali smo "fotra" da opravi z delom, nato pa skupaj odšli domov, se naličili ter sedli pred velik televizijski ekran, užgali film po skupnem okusu ter na mizo. V priloženi fotografiji lahko opazite, da uživamo.


Danes smo bolj skromnih besed, kajti tu ni delovnega dne.

Lepo Vas pozdravljamo v oddaljeno Slovenijo,
Ajda, Anja, Luka, Maša, Nejc in Dolores

2 komentarja:

vjanez pravi ...

Zelo lepi opisi... Res vam zavidam. Takoj bi prišel na Malto, če bi lahko... Imejte se še naprej lepo.. Pozdrav iz Slovenije...vj

huongdung pravi ...

Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

Giaonhan247 chuyên dịch vụ gửi hàng đi Úc, mua hộ vòng tay pandora úc ship về Việt Nam uy tín và dịch vụ vận chuyển hàng đi campuchia uy tín và kinh nghiệm cách order taobao về VN giá rẻ.