nedelja, 17. oktober 2021

Malta: 8. dan

Nedelja, daleč, daleč od NE delovnega dne. Fantje so vstali že zgodaj zjutraj in se odpravili na ogled modre jame (Pixxina Naturali), Dingli Cliffe, mesta Mdina in Mosto. Dekleta smo vstale malo kasneje in se odpravile proti Mdini. Preizkusile smo tradicionalna malteška peciva (pastizzi) in imele zaradi stalne zmede z avtobusi prav tako priložnost spoznati Mosto. V Mdini smo se izobrazile o mračni zgodovini Malte, videle ječe in srhljive prizore suženjstva in mučenja. Ustavile smo se v trgovini z steklom in iz nje je pokukal Martin, tako smo se srečali s fanti in se na naključno srečanje dobro nasmejali. Poslikali smo vse stavbe, izvedle "photoshootinge" in dan je minil kot bi tlesknil s prsti. 

Včeraj smo se podružili s sosedi iz stavbe kjer smo nastanjeni, se pogovarjali v angleščini, izvedeli nekaj več o japonski, tajski in francoski kulturi, predstavili zanimivosti Slovenije in jih navdušili, da jo nekega dne obiščejo. 

Minil je že teden odkar smo na Malti, zdi pa se kot, da smo komaj prišli. Veliko smo že raziskali a država ponuja še mnogo več. Ugotovitve prvega tedna: Malta je čudovita multinacionalna država, ljudje so prijazni in vedno pripravljeni pomagati. Temperatura oktobra je nam primerna za kopanje, čeprav Maltežani pravijo, da je za to že daleč prepozno. 

Kot skupina se dobro razumemo, organizacija ogledov nam gre dobro od rok in preostali čas na Malti bomo izkoristili na vso moč. 

Lep lep lep pozdrav z Malte. 

Anja, Bina, Mojca, Maša, Nives, Ksenija, Martin, Žiga, Rok, Maj










1 komentar:

vjanez pravi ...

Super... lahko pa objavite še kakšen video...