petek, 22. oktober 2021

Minil je še en teden…






enem tednu smo veliko stvari raziskali in se naučili. Vsak ima svoje interese, vendar skupaj najdemo pot in raziskujemo Malto.

Nekateri so se že ustalil v nek ciklus in vsak dan hodijo na sprehode, tek, fotografiranje, v fitnes eni pa pač gledajo filme pa chillirajo. Uglavnm ni nam dolgčaš.

Nekateri so bolj pridni od drugih kajti hodijo redno v službo, drugi pa imamo službo bolj od doma oz. z terena. Enim pa se urniki zelo spreminjajo.

Vreme je res zelo nepredvidljivo še pred kratkim je pihalo in deževalo, zadnje dni pa je zelo vroče. Neglede na vreme nas nič neustavi pri raziskovanju novih mest. Njihove ozke ulice me spominjajo na obmorska mesta, puščavske stavbe pa na arabijo. Prav zaradi ozkih ulic je veliko gužve in zmesnjave pri prometu. Mesto samo po sebi je tudi dosti onesnaženo saj nimajo prostora za kante. Ponobno je tudi z znaki za ceste, kajti zaradi malo prostora so “nataknjene” na stavbo.

Njihov jezik me asocira na italijanščino. Ampak baje da je mešanica italijanščine,angleščine in arabščine. Če sm pa čist iskrena sm glede na to da je uraden jezik tudi angleščina, prčakvala da jo bodo boljš govoril.

Zanimivo je kok različne kulture obdaja Malto in mislm da tudi zaradi tega so vsi bolj prijazni in odprti.


Zaenkrat pa lep sončen pozdrav z Malte☺️


Nives, Maša, Ksenija, Bina, Mojica, Anja, Maj, Žiga, Martin in Rok



1 komentar:

vjanez pravi ...

Super. Odlični zapisi. Zdaj vas čaka še en teden. Maksimalno ga izkoristite. Pa kakšen filmček zmonitirajte in pošljite. Lp