ponedeljek, 26. januar 2009

#15.DAN (26.1.2009)

Lepo pozdravljeni Slovenciiiii!!

Jah, danes že skoraj cel večer sneži. :) Jutri zjutraj nas bo zagotovo zbudil naš mobitel in pa seveda tudi bager, ki bo plužil sneg. Spet bomo imeli krajšo noč. :) Ampak nič zato, saj v šoli res uživamo in že komaj čakamo jutrišnji dan, ko bomo spet obdelovali naš video. Kaj pa je v njem, pa boste izvedeli takrat, ko ga boste videli. :)
Danes smo v šoli obdelovali naše posnetke, ki smo jih posneli povsod, oziroma tam, kjer smo bili v času našega bivanja tukaj na Finskem. Ko smo obdelovali posnetke, pa smo se zraven tudi nasmejali, saj imamo v našem filmu veliko smešnih dogodkov. Delali smo s programom Adobe Premiere, ki je zelo zanimiv in v njem lahko delamo tisto, kar mi potrebujemo. Seveda pa ima program tudi več nastavitev, ki pa jih mi še ne poznamo. Ampak tiste osnovne pa že, saj smo danes kar zelo dolgo časa delali. :) Bili smo pridni :).
Ker smo danes naredili vse tisto, kar smo imeli v načrtu, pa smo našega mentorja Juho prosili, da bi šli malo prej od pouka, da bi lahko posneli tudi pokrajino v urah, ko je še dan. Rekel je, da gremo lahko, zato smo ta čas resnično porabili še za snemanje pokrajine, ki jo bomo vstavili v naš video.
Po snemanju pokrajine iz hriba Pispala pa smo se odpravili v mesto, kjer smo tudi nekaj posneli. Odpravili pa smo se tudi malo v trgovine, kjer smo nakupili hrano za naše preživetje. :)
Danes sta kuhali Gaja in Katja. Skuhali sta juho, makarone in "fašerano" meso. Bilo je zelo dobro. Vsi smo se zelo zelo zelo najedli. :)
Midva pa sva že malo naredila že skoraj originalno verzijo ovitka za naš DVD.
Ja, ta dan je bil zelo zanimiv, saj smo montirali naš film. Veliko smo se naučili, jutri je nov dan in tudi jutri se bomo kaj novega. Komaj čakamo....... :) :) :)

Lep pozdrav od slovenski Fincev

Boštjan in Miha

3 komentarji:

vjanez pravi ...

Komaj čakamo, da vidimo kaj ste posneli.
Še enkrat vas spomnim, da uredite računčke in jih pripravite za končni obračun po prihodu. Ne pozabite "Certificate", ki vam jih bodo izročili v šoli, pa še boarding pass-e za letalo in vozovnice za bus.

lp

vjanez

Unknown pravi ...

vidim da se vam je finska vsedla v srce. sneži tam in sneži tukaj, tako da ne bo prehuda sprememba, ko se vrnete. držim pesti za vaš film in verjamem, da bo izviren in zanimiv, o kvaliteti pa bodo razsojali vaši profesorji in mentorja. želim vam da preživite še nekaj nepozabnih dni v Tamperah.

Evgen in Mirjana pravi ...

Pošiljamo vam vremensko napoved za prihodnje dni, da ne boste v skrbeh kakšno bo vreme:
V petek in soboto bo suho vreme. Na Primorskem bo sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno.