sreda, 14. januar 2009

#3.DAN (14.1.2009)

Živjo!

Lep pozdrav iz za enkrat še nezasnežene Finske. Ta pozdrav pošiljamo v zelo zasneženo Slovenijo, kajti slišali smo, da imate okrog 15 centimetrov snega. Vendar pa smo tudi mi danes zagledali prve snežinke, tako da upamo, da bo čez noč zapadlo vsaj toliko snega, kot ga imate vi v Sloveniji.
Danes smo se morali že zelo zgodaj zbuditi, saj smo imeli ob 7:15 avtobus, ki nas je peljal v šolo. Ne smemo pa pozabiti omeniti, da smo ga skoraj zamudili. :) Ampak ga nismo. To je pomembno. V šoli smo se danes "spoznali" z digitalnimi kamerami. Vse funkcije in lastnosti te kamare pa so nam povedali kar dijaki sami (fantje smo imeli ob sebi Finke, punce pa Fince) :) Lahko bi rekel, da smo se kar veliko naučili o teh kamerah. Danes smo si še enkrat ogledali, kako snemajo, obdelujejo in pripravljajo oddaje. Bilo je zelo zanimivo. :)
Potem pa nam je naš finski mentor Juha pokazal načrt, kako so vse luči, mešalna miza, kabli in druge stvari povezane med seboj, da ta stvar sploh lahko deluje. Seveda pa smo si vse to ogledali tudi v živo oziroma v praksi. Čeprav smo nekaj časa rabili da smo sploh dojeli ta sistem, pa smo ga na koncu le osvojili. Potem pa smo si privoščili tudi obrok v tamkajšnji menzi.
Ker je bil včerajšni intervju nepopoln, smo ga danes ponovili, le da smo zamenjali vloge. Danes smo tudi "zmanjšali ekipo", saj sva bila voditelja tega intervjuja jaz (Boštjan) in Katja. Bila sva odlična:D. Zanimivo pa je tudi bilo, ko sva jih učila govoriti slovensko. Ob tem smo se prav nasmejali. :)
Za tem pa je sledilo kratko predavanje v finskem in malo tudi v angleškem jeziku, tako da smo vsaj malo zastopili o čem govorijo.
Po končanem pouku pa smo se z avtobusom peljali v mesto, kjer smo si skupaj z profesorico Mojco Guštin ogledali trgovine, kjer bi lahko kupili kakšne spominke. Malo smo se še sprehajali po mestu, kjer je Katja naredila veliko lepih fotografij.
Ko smo prišli domov, pa sta Katja in Gaja skuhali kosilo. Bilo je zelo dobro. :)
Komaj čakamo, da pride naslednji dan, saj tukaj zares uživamo.

Lep pozdrav
Boštjan

3 komentarji:

Evgen in Mirjana pravi ...

Zelo zanimivo,le tako naprej! "BRAVO"

vjanez pravi ...

zabavno...

Unknown pravi ...

s tem opisom si se prav lepo potrudil Boštjan, lepo pa bi bilo če bi dodali še kakšno fotko vaše šole in kako zgleda kuhinja po tem, ko Gaja in Katja nehata kuhat.
uživajte še naprej!