četrtek, 15. januar 2009

#4.Dan (15.1.2009)

Lepo pozdravljeni še iz moje strani. Odkar smo tukaj na Finskem, je danes ponoči prvič zapadlo malo snega. Upali smo, da ga bo veliko, vendar pa se nam želja ni uresničila. Zapadlo ga je samo okoli en centimeter. Najnižje temperature pa so bile -8 stopinj Celzija. Zelo hladno je bilo. :)
Kot vsak dan, smo se zbudili okrog 6:30 ure, se pripravili in najedli, ter odpravili na postajo avtobusa številka trinajst. Že spet smo ga skoraj zamudili, saj avtobus vsak dan pride minuto prej. Nevemo kako je to mogoče, ampak tako je. :) Ne smemo pa pozabiti omeniti tega, da smo bili danes prvi v šoli. Pridni smo bili. :) :)
Danes smo v šoli pomagali postaviti nekatere kamere v drugih prostorih ter jih povezali s studiom. Za to je bilo potrebno veliko dela, ampak s skupnimi močmi nam je le uspelo. To smo delali skoraj do enajste ure, nato pa smo se odpravili v menzo na kosilo.
Po kosilu pa smo se tudi mi preizkusili v različnih funkcijah. To so bile delo za mešalno mizo, delo za mizo, pri kateri uravnamo luči, nato pred napravo, kjer lahko spreminjamo barve, barvno temperaturo, zaslonko itd. in pa tudi za kamero. Bilo je odlično, saj to delo zelo radi opravljamo. Ta dan pa je bil tudi za finsko medijsko šolo poseben, saj je direktor (režiser oddaje) oziroma po finskem jeziku "ohjaaja" dajal ukaze v angleškem jeziku. To se je na tej šoli zgodilo prvič.
Danes pa smo si tudi sposodili kamero, ki jo bomo potrebovali za snemanje filma, ki ga moramo posneti. Vsi skupaj upamo, da se bomo pri tem zelo zabavali. :) :) :)
po končanem pouku pa sva se z Boštjanom odpravila v trgovino, kjer sva kupila vse za današnjo večerjo, ki sva jo tudi sama naredila. Bila je zelo dobra. Boštjan je kuhal, jaz pa sem za njim pospravil posodo.:)
Ta dan je bil zelo zabaven, pravtako pa tudi poučen. Se slišimo jutri. Do takrat pa lep pozdrav v Slovenijo, ki je več kot 2000 km oddaljena od Finske.

Lep pozdrav
Miha

6 komentarjev:

Unknown pravi ...

super, pol se vam velik dogaja. kok fajn da vsi tko izčrpno poročate, sam naša Gaja je bl redkobesedna in ni še nč napisala.

Teja pravi ...

čudovito, da se imate lepo in da so vaši dnevi na Finskem tako pestri ter da uživate... in kaj finega sta skuhala Boštjan in Miha? :P še naprej uživajte in se imejte fajn :))

Evgen in Mirjana pravi ...

Končno, da si tudi ti kaj napisal!!! Pa to, da sta se lotila kuhat. SUPER :) Zelo nama je všeč, da ste se tako lepo organizirali in po vseh teh objavah se nama zdi, da ste prav fajn ekipa. Kaj pa fotografije??? Miha dej kaj od sebe!:) Sva zelo radovedna, kakšna je zasnežena Finska? Pošiljava lep podrav iz oddaljene Postojne.

Nik pravi ...

Lep pozdrav želim tebi Miha in tvoji ekipi na Finskem :)
to, da upam, da uživaš mi najbrž ni treba poudarjati saj vem, da se imaš enkratno še posebej če si na Finskem :)
Lepo se imej in komaj čakam, da se kaj vidimo :)
Fajn se imej, Nik.

Tilen in Zora pravi ...

Živjo Miha! Spremljamo dogajanje na Finskem,sedaj je zelo popularna ko ste vi gor. Očitno se imate lepo.Študirajte še naprej, da boste čim več znanja in lepih izkušenj odnesli iz tega potovanje. Srečno in lepo se imejte.
Zora in Tilen Di, Postojna

vjanez pravi ...

dnevi kar hitro minevajo če ste zaposleni. Odličen dnevnik. Če bi nam obesili še kakšno slikico ali filmček bi bilo še bolj zanimovo.