sreda, 12. november 2014

11. DAN

MERĦBA

Pa smo prišli do polovice našega bivanja na Malti. Tudi na svoja delovna mesta smo prav vsi popolnoma navajeni. Tudi naloge, ki smo jih dobili  opravljamo po zadanem planu. Do sedaj smo ugotovili, da je osem urno sedenje za računalnikom lahko tudi naporno. Novega se nismo naučili kaj dosti tako, da lahko znanje, ki smo ga pridobili v šoli, uporabimo tudi na praktičnih primerih v podjetjih.

Neštetokrat smo že omenjali v katerih podjetjih delamo, v današnji objavi pa bomo podrobneje predstavili tudi naše naloge in načine dela.

Jaz in Luka delava v podjetju Evolution Media, ki se predvsem ukvarjajo z 2D in 3D animacijo ter filmom. Najina naloga je manipulianje fotografij, ki bodo kasneje uporabljene kot del animacije. Najina prva naloga je bila, da izdelava ozadja za animacijo, na temo dramatičnega neba (Epic sky). Izdelati sva morala 3 fotomontaže neba, na katerih je bilo prikazano dramatično modro, nevihtno in nočno nebo. Datoteka je morala biti zgrajena v plasteh (Layers), ki bodo kasneje animirane. Trenutno pa zaključujeva z drugo nalogo. Najprej sva morala fotografirati obzidja iz 16. stoletja, ki jih v teh mesecih restavrirajo. Nato sva morala izbrati fotografije, ki so bile perspektivne za nadaljnjo obdelavo, ter iz njih odstraniti vse moteče elemente. Objekti morajo izgledati, kot da so na novo zgrajeni oziroma obnovljeni. Vse mora biti tako, kot je bilo nekoč. Za vse naloge sva uporabljala program Adobe Photoshop, vsi elementi, ki morajo biti animirani morajo biti na posameznih plasteh. Elementi bodo kasneje animirani v programu Adobe After Effects.

Najino delovno mesto.

Nebo 1.

Nebo 2.

Predelava trdnjave.

Patricija pa prakso opravlja v podjetju Playcraft Promotional Items, kjer pomaga pri grafičnem oblikovanju. Njena mentorica Adalia jo sproti zaposluje z različnimi projekti. Do sedaj je že ustvarila naslovnice za novi katalog, oblikovala ovitke za bombone, trenutno pa pripravlja predoglede promocijskih izdelkov za velika podjetja. Med prostim časom pa je oblikovala tudi poročno vabilo za njeno mentorico. Dela v sproščene vzdušju, podjetje ji je priskrbelo vso potrebno opremo. Izdelke oblikuje v programih Adobe Photoshop in Adobe Illustrator.

Delovno mesto Patricije.

Zanimiv izdelek iz Playcrafta.


Maja dela v podjetju 5Senses, kjer oblikuje brošure, plakate, knjižice in ostale tiskovine. Sodeluje z različnimi mentorji, saj ji vsak daje svojo nalogo. Do sedaj je že ustvarila brošure za Paragon Europe, plakat za Ga.M.E.S.Net, letak za podjetje Crafts For Future … Dela v programih Adobe InDesign in Adobe Illustrator.


Izdelek, ki ga je izdelala Maja.



Čavčav, 
Žan, Luka, Patricija in Maja


Foto:
Žan Pavšek: 1,2,3,4
Patricija Barbič: 5,6
Maja Jenko: 7,8

2 komentarja:

vjanez pravi ...

super! Danes sem predstavil vaše bivanje tujim gostom na obisku na šoli. Bili so zelo impresionirani. Zdaj vemo kaj delate in, da niste na na Malti počitnicah. Upam, da je delo zanimivo in korisno za vas in podjetje. Še več takšnih prispevkov.

Žan P. pravi ...

Seveda nismo na počitnicah. Upamo, da smo v korist našim podjetjem, saj so bili vedno zadovoljni z našimi izdelki :)