ponedeljek, 26. oktober 2015

II. Dan

Merħba!

Končuje se drugi dan našega prežiovetja na Malti. Danes smo skoraj cel dan hodili naokoli, vse od našega apartmaja v Madlieni do pisarne naših gostiteljev Paragon Europe in nato tudi v glavno mesto Malte - Valletta.

Vstali smo zgodaj zjutraj okoli 6. ure in se začeli pripravljati na odhod. Imeli smo sestanek pri Paragon Europe ob 9ih, ampak glede na to da so avtobusi na Malti samo približno vsake pol ure in da so znani po zamujanju nam je bilo svetovano naj gremo od apartmaja že ob sedmih. Izkazalo se je, da je bil zgodnji odhod dobra odločitev, saj smo za vožnjo kar dolgo porabili, nato pa smo poiskali še pot do pisarne - ampak smo se hitro znašli in prišli na destinacijo predčasno. Na Malti je trenutno še poletje, zato smo si vzeli še čas za osvežilno pijačo pred sestankom.

Na sestanku so nam bile razložene stvari, ki jih bomo morali vedeti v svojem času na Malti v zvezi z našimi praksami, prebivališčem, prevozu, itd. Po sestanku smo šli v Valletto uredit situacijo glede naših avtobusnih mesečnih kart, ki je zaradi novega sistema čista zmeda, ampak se bomo nekako že znašli - za enkrat smo vzeli tedensko karto. Naslednje smo si še malo bolje ogledali Valletto in šli na kosilo. Pizza je bila v redu, čeprav postrežba morda ni bila takšna kot smo je navajeni doma, saj je med drugim natakar ves čas veselo prepeval in odganjal golobe.

Za konec smo se še nekateri odločili, da gremo v nakup po osnovne potrebščine v neko neznano malteško trgovino "Lidl" (očitno nek tuj supermarket). Lidl. Verjetno se sliši popolnoma nezanimivo, a je bila tudi to prava dogodivščina. Do tja smo najprej dolgo tavali, saj nismo poznali točne lokacije, potem zbrali celo goro izdelkov, za konec pa se še morali znajti glede poti nazaj do apartmaja. Skakali smo od postaje do postaje, od tujcev do domačinov; dokler nismo končno našli priročne poti nazaj.

Za konec smo kljub utrujenosti še pospravili apartma, v bistvu, popravili katastrofalno situacijo kuhinje; za pridnost nas je na koncu profesorica Guštin še nagradila s sladoledom. Njami!





Lepo Vas pozdravljamo v oddaljeno Slovenijo,
Ajda, Anja, Luka, Maša, Mojca, Nejc in Dolores

1 komentar:

vlad pravi ...

Očitno dogodivščin ne manjka.upam da bo tudi prvi dan v podjetju zanimiv in se veselim vaših objav