nedelja, 1. november 2015

VIII. dan

Merħba!

Za nami je osmi dan. Nedelja. Gospodov dan. Ubistvu dan spominov na mrtve, ki ga obeležujete v Sloveniji (upamo da ste prižgali kakšno svečko tudi namesto nas). Ampak mi smo si dan prav zares vzeli malce bolj "po Gospodovo".

Že dopoldne smo malce dlje poležavali oz. počivali, nekje zgodaj popoldne pa nas je v akcijo spravil naliv. A ne, da bi nas zmotil sam dež. Zmotila nas je velika količina dežja, v stanovanju. Začelo je puščati v osrednjem prostoru, v dnevni sobi, z vseh vogalov, z vseh koncev in krajev. Informativno smo poklicali skrbnika apartmaja, ki pa nam je dejal: "Podstavite brisače in poskusite zbrisati vodo. Se opravičujemo!" No ja, pa saj ni bilo tako hudo, vsaj dogajalo se nam je.

Po tem manjšem incidentu je "mati" Dolores celotni družni predstavila tradicionalno jed s svojega konca Slovenije. "Garnedirmarž" ali nekaj podobnega se imenuje. To je prepražen krompir pomešan s testeninami. "Pravzaprav, kar zanimiva jed." so si bili vsi enotni.

Po kosilu pa smo se odločili, da prvič zaženemo pralni stroj. Čeprav nas je bilo malce strah, če Ajdi in "materi" zares zaupamo cunje, da to ne bo kakšna polomija. A seveda to je bilo samo vprašanje, retorično vprašanje. To sta uredili še bolje, kot to včasih opravijo (matere) doma; skrbno, natančno, samozavestno, z nasmehom na obrazu; kar lahko opazite tudi v priloženi fotografiji. "Nova izkušnja je za nami!" smo si dejali po končanem pralnem procesu.


Do konca "sproščujočega dne" je sledil le še počitek. Za nas počitek, za naše najbolj uporabne pripomočke pa delo; rdeča luč za opozorilo, da je pred njimi težkooo delo, kar potrjuje tudi priložena fotografija. Torej sledilo je ubistvu skupinsko brskanje po spletu, aktualizacija na socialnih omrežjih. Vsak za svojim računalnikom, v dnevni sobi. Komunikacija med nami je bla podobna ... meditaciji. No ja, sprostili smo se pa prav zares :) .


Jutri se začne nov delovni teden, a med vikendom smo se kar malce razvadili s sproščanjem. Kaj menite, ali bomo zmogli preiti nazaj na delovno formo?

Lepo Vas pozdravljamo v oddaljeno Slovenijo,
Ajda, Anja, Luka, Maša, Nejc in Dolores

Ni komentarjev: