četrtek, 22. januar 2009

#11.Dan (22. januar)

Živjo!

En lep pozdrav iz danes spet malo zasnežene Finske. Zasnežene pa zato, ker danes že cel večer močno sneži. Občutki pa so tapravi. Mi na toplem, zunaj mraz. :) . Ker pa tako močno sneži pa danes zagotovo ne bomo mirno spali, saj nam bodo najbrž pod oknom spet plužili sneg. Ampak bomo morali potrpeti... :)
Danes smo v šoli delali skoraj enake stvari kot v prejšnih dneh in sicer snemanje s kamerami, opravljanje mešalne mize za zvok in luči, opravljanje naprave za nastavljanje barvne temperature, zaslonke itd... Pouk, ki ga imamo tukaj je res zabaven ter poučen in moram reči, da smo se tukaj zelo veliko naučili. Delo temlji na praksi in prav to je pomembno, saj nam tukaj res vse prikažejo kako deluje in zakaj se kakšna stvar uporablja. In le tako si lahko veliko zapomnemo, saj to tudi vidimo na lastne oči.
Zgodaj zjutraj pa smo v šoli pospravili vse prostore, kjer se med delavniki nahajamo, saj so na obisk prišle Švedinje zaradi tekmovanja, ki ga bodo imeli finski dijaki meseca maja. Vsi zelo trdo delajo, tako da mislim, da bodo osvojili prvo mesto.
Kot že vsak dan, smo se tudi danes odpravili v menzo na kosilo. Ampak čudno je, da imajo za kosilo skoraj vsak dan krompir, tako da nam krompirja tukaj na Finskem ne manjka. :)
Po pouku sva se s Katjo odpravila proti domu, kjer sva rezervirala pralni stroj, kjer smo kasneje prali obleke. Miha in Gaja pa sta med tem časom obiskala trgovino, kjer sta kupila hrano za kosilo.
Danes sta kuhali Katja in Gaja in sicer makarone ter "fašerano" meso. Skuhali sta zelo dobro. Moram ju pohvaliti, da bosta tudi naslednjič tako dobro. :) Vsaj upam:D. Po kosilu smo nesli obleke v pralne stroje. Oba pralna stroja v katera smo naložili obleke pa sta delo opravila brezhibno... Na začetku pa smo se malo bali, da bi se barve malo pomešale med seboj, vendar se niso. :)
In tudi zdaj ko že končujem s pisanjem bloga zunaj še vedno močno sneži. :) Vsi ti dnevi tukaj na Finskem so zelo lepi in poučni in upam da bodo tudi naslednji dnevi, kolikor jih je še ostalo.
Lep pozdrav finskih Slovencev iz Finske v Slovenijo.

Byby:)
Boštjan

5 komentarjev:

Unknown pravi ...

a šele zdej ste pral? no vidte sej vse znate. torej učit se na vseh področjih. pozdrav

Mojca G. pravi ...

Pozdravljeni,

kot vidim vam ni dolgčas, dogodivščin cel kup. Hm glede Nokije pa sem tudi jaz razočarana, vsaj glede na vaš opis. Glede na to koliko jo hvalijo bi človek pričakoval, da je kaj za videti.
No sicer pa smo v šoli v razredu malo pogledali slikice (Katja vsi vejo za kruhke!!!!!). Vsi vas lepo pozdravljajo in se jim kar sline cedijo kakšno opremo imate na voljo. A ja kako pa vaš projekt? Uživajte še en teden potem pa mi javljajte, da vas tudi jaz pričakam na letališču. L.P. Mojca

kjti pravi ...

Ja glede kruhku so si pa povedali med sabo, šola je majhna... :)

Bomo sporočili med letom, kdaj bomo na letališču.

Projekt je v procesu, imamo že nekaj posneto, danes pa smo še dokončno napisali urnike za Juho kdaj bomo kaj posneli, tako da do ponedeljka bo to vse na svojem mestu. Začnemo montirati, danes nam je Ari že pokazal Premiere, tako da bomo znali.

Lp

vjanez pravi ...

Cool, ko se vrnete boste strokovnjaki za video, perilo in makarone...:)

Evgen in Mirjana pravi ...

Čao finski Slovenci,
pozdrav iz zasnežene Postojne,saj ga je čez noč kar nekaj zapadlo.Zelo lepo,da se imate fajn in imate tako zapolnjene dneve, saj vam tako dnevi tudi hitro minejo.Pred vami je zadnji teden in ga izkoristite čim bolje...:)Pa še to,zelo pogrešamo, kak komentar s strani 3.f razreda in razredničarke :))
lep pozdrav