sobota, 24. januar 2009

#12. DAN (23.1.2009)

hej hej!

Jah tole noč pa je zapadlo kar veliko snega. :) Zdaj ga imamo skupaj okrog dvajset centimetrov. To je zdaj res tisto pravo finsko vzdušjeoziroma vreme in ne tisto, ki je bilo na začetku ko smo prišli na Finsko. Res tukaj na Finskem oziroma natančneje v Tamperah zares uživamo, vendar pa vemo, da se naši dnevi bivanja na severni strani zemlje hitro odštevajo.
Kot sem že včeraj omenil, sem imel prav, da nas bo zjutraj prebudil bager, ki je plužil sneg. In res je bilo tako. Ampak ni plužil tako zgodaj, saj je svoj motor prižgal šele ob pol sedmih zjutraj. :)
Danes se nam je pouk začel ob pol devetih, oziroma zjutraj smo izvedeli, da se nam ob devetih, saj smo ga včeraj podaljšali za eno uro (mi samo za pol ure).
Ko smo se zjutraj odpravili na avtobus, smo ga na postaji zelo dolgo časa čakali. Najbrž zaradi tega, ker je ponoči zasnežilo vse ceste. Tako da, avtobus je zamujal in zaradi njega smo tudi mi zamudili v šolo in sicer za samo deset minut. Ampak mentor nam je rekel da ni nič hudega. :)
Finski dijaki so danes opravljali delo na terenu, nam pa je naš mentor Juha predstavil, kako se snema za razne intervjuje in izjave na terenu. Danes pa smo naredili še bolj natančen načrt za snemanje našega filma. Potem pa nam je naš drugi mentor Ari pokazal program Premiere, kjer bomo obdelovali naš video. Zelo zanimiv program.
Po šoli pa smo se odpravili takoj proti domu, saj smo mislili da bomo lahko tudi danes kaj posneli, vendar pa ko smo stopili iz avtobusa, je bila zunaj že skoraj tema. Danes sva bila midva z Mihom na vrsti za kuhanje kosila. Spet sva naredila odlično kosilo. :) Vsaj mislim. Nihče se ni pritoževal. Vsaj pred nama ne:D.
Aja pa še to sem pozabil omeniti, da nam je danes naš tretji mentor povedal, da je jutri dan odprtih vrat, tako da bomo mogli iti tudi jutri v šolo. Upam, da se bomo imeli lepo.

Lep pozdrav iz Finske
Boštjan

2 komentarja:

Unknown pravi ...

Pozdravljena naša mladina!

Iz vaših poročil na blogu je razvidno, da se imate super in da uživate. Prav ponosno ugotavljamo, da ste že zelo samostojni in znate opraviti tudi kakšno delo, ki ga do sedaj niste opravljali. Bravo. No Boštjan, pa je končno zapadel sneg, ki si si ga zelo želel. Pri nas pa ga je že kar pobralo. Zato uživajte še zadnje dni v zasneženih Tamperah.
Pošiljamo vam lepe pozdrave. Frida, Mirko in Matjaž

Mojca G. pravi ...

Pozdravljeni,
Super vidim, da zelo uživate. Moram pa reči, da so vam mentorji zelo na voljo. Kaj takega si človek lahko samo želi. Upam, da se jim boste res zahvalili za ves trud. Uživajte še naprej in glejte, da boste kaj posneli, saj boste s tem dokazali, da ste se nekaj naučili.

l.p. Mojca