sobota, 24. januar 2009

#13.Dan (24.1.2009)


Živjo!

Lepo pozdravljeni vsi, ki berete ta blog in pa tudi tisti, ki ga ne. :) Tukaj uživamo na polno, se zabavamo, se učimo, snemamo, slikamo itd. Ker je bil včeraj petek, smo mislili, da bomo lahko naše spanje v soboto kar krepko podaljšali. Vendar pa se je ta načrt prestavil iz sobote na nedeljo, saj smo morali iti tudi danes v šolo. To pa nam je povedal naš tretji mentor, za katerega pa še ne veva imena (Se bova pozanimala in vam bova povedala naslednjič) :) Ko nas je danes zagledal v šoli, je bil zelo vesel.
Na informativnem dnevu so finski dijaki te šole prikazali "bodočim" dijakom, kje vse se tukaj dela, s kakšno opremo imajo opravka in tako naprej. Za vsakega obiskovalca, ki je prišel, pa so naredili tudi fotomontažo. In sicer, slikali so ga v studiu, nato pa so na računalniku obdelali njegovo oziroma njeno sliko, ter jo dali na čisto eno drugo sliko (narava, kitajski zid...). Res, tukaj obvladajo delo z grafičnimi programi, saj so naredili fotomontažo tako, da izgleda kot resnična slika.
V šoli smo bili tri ure, nato pa smo se odpravili na stolp v mestu Tampere, ki je visok 124 metrov. Plačali smo vstopnino, šli na dvigalo in že smo bili na vrhu. V dvigalo pa smo zaradi velike spremembe nadmorske višine začutili pritisk v naših ušesih. To je izgledalo skoraj enako, kot z letalom. Na vrhu stolpa smo naredili nekaj fotografij, nekaj smo posneli za naš film, potem pa sta si Katja in Gaja privoščili pecivo. Rekli sta, da je bilo zelo dobro.
Ko smo spet prišli na trdna tla, pa smo se odpravili v akvarij. Tukaj smo videli veliko morskih živali. Seveda so bile to ribe. Najbolj pa so nam bile všeč tiste, ki so imele na sebi veliko barv.
Po ogledu akvarija pa smo se odpravili na že težko pričakovano kosilo, saj smo bili že zelo zelo in še enkrat zelo lačni. Hrana ni bila ravno zdrava, ampak najedli smo se pa vseeno. Šli smo v McDonalds. Hrana je bila odlična, vendar pa je dražja kot v Sloveniji.
Ko smo se najedli pa smo se ločili. Gaja in Katja sta šli po nakupih in po knjigarnah, midva pa samo po nakupih (hrana in spominki). Potem pa sva se usedla na avtobus in ta naju je odpeljal v stanovanje. Prav tako pa sta na avtobus prišli tudi Gaja in Katja, vendar le nekaj postaj za nama. Nista naju opazili. Ko pa smo izstopali iz avtobusa sta naju končno opazili in izpadlo je prav smešno. :) Bili sta presenečeni. :D
Ko sva prišla domov, sva ta dan, ki je še ostal pred nama preživela za računalnikom, malo sva še jedla... Gaja in Katja pa sta šli malo kasneje v kino.
Danes je bilo vreme zelo hladno (bilo je -7 stopin Celzija) in pa tudi veter je bil zelo močan in hladen, tako da nas je kar malo prepihal. Končno je tudi zima na Finskem pokazala svoje zobe.

Lep pozdrav v Slovenijo!

Miha in Boštjan

BubbleShare: Share photos - Find great Clip Art Images.

6 komentarjev:

Teja pravi ...

vidim, da ste spet preživeli en čudovit, pester in razgiban dan :)
naredili ste lepe slike... tam na Finskem vas je kar zamelo :P

no slovenski Finci imejte se še naprej kar se da lepo :)))
pozdrav iz Slovenije

Miha Dolenc pravi ...

slovenski Finec te lepo pozdravlja nazaj v Slovenijo:) ja dneve pa res preživljamo kar se da pestro... snega pa imamo cca. 10-20 cm... lep pozdrav iz Finske

Evgen in Mirjana pravi ...

ja se zelo trudite z objavami kar je tudi prav. Objave in slike so OK. Verjetno pa tudi vi slovenski Finci že odštevate dneve do povratka domov. Kljub vsemu pa je to ena lepa izkušnja za samostojno življenje, pridobivanje novih poznanstev in še kaj več... Finska zima pa vas bo vsekakor še bolj utrdila.
Lep pozdrav,
Evgen

Nik pravi ...

Živjo Mihael,komaj čakamo da prideš domov in da dobimo informacije iz prve roke v živo.Lep pozdrav od Zore, Tilna ter Nika.

Unknown pravi ...

Hojla!
Ful dobre fotke. Seveda pa so najboljše tiste, na katerih sta vidva. Pohvala vsem, da zelo dobro opisujete vaša doživetja. Kar tako naprej. Uživajte še naprej. Frida, Mirko in Matjaž

vjanez pravi ...

odlično...