ponedeljek, 19. januar 2009

Zivjo Slovenijaaa!

Spet sem se javila, da napisem blog - nekako mi je v veselje, ostali pa nimajo tudi nic pripomb (da ne boste mislili da ostalim ne dam moznosti). Pa sumniki mi ne delajo ker sem na racunalniku, ki je tukaj v kuhinji in nima slovenske tipkovnice, zato upam da vas ne moti prevec.

.... In spet je nov "delovni" teden tu. To da smo zjutraj ostali in sli na trolo in bili tocno v soli, je ze samoumevno. Danes smo morali prestaviti vse kamere nazaj v prazen studio, vse zvezati, dodali pa smo tudi se nove luci, ki so na vodenje preko studia (v studiu preko racunalnika dajes ukaze kaksno barvo naj odda, kaksno kolicino te barve itd.). Ker je bilo zelo veliko dela smo se tudi zamudili temu podobno. Okoli druge ure smo bili pripravljeni na prvo "oddajo", reziserka je zopet dajala ukaze v anglescini, da smo lahko tudi mi sodelovali. Res so prijazni, ker se trudijo in se nam prilagajo da se kaj naucimo in sodelujemo, da ne "svetimo tam za brezveze". Ceprov je sama oddaja bila v finskem jeziku, smo se vseeno imeli super.

Po soli smo si sli ogledati cerkev nasproti knjiznice (nevem tocno kako se imenuje - finske besede mi se ne grejo v spomin), in pa knjiznico. Bila sem zelo presenecena prihoda v cerkev, saj je takoj prisla do nas tamkajsna nuna in nas lepo pozdravila, prasala iz kje smo, nam dala podatke o cerkvi v anglescini in res nam je dala vedeti kako dobrodosli smo. Zdelo se mi je zelo lepo od nje. Ponudila nam je tudi kavo in caj, ampak zato nismo imeli casa saj so nas cakale se obveznosti. Predvsem Gaja se je veselila obiska knjiznice kjer je lahko svoje oci oprla v toliko stevilko knjig (Gaja ostaja Gaja). Usedli sva se, ona je vzela anglesko knjigo o nekih egipcanskih stvareh (se nisem prevec poglabljala v njene knjige), jaz sem pa kot naroceno zagledala knjigo o Jamajki in si ustvarila nacrte o naslednjem potovanju... Bostjan in Miha sta se pa odpravila malo naokoli po knjiznici. In mimogrede, je zeeeeeelooo velika knjiznica (boste videli slike, ko pridem do Gajinega racunalnika, da jih dam gor).

Po tem smo pa prisli na svoj racun.... LIDL! Sli smo po hrano, vsi lacni,..smo nakupili polno stvari, a ko smo hodili domov smo razmisljali, da nic konkretnega in da imamo spet samo za en dan za kosilo (edino, ce bomo jutri jedli spet krompir ali riz). Ampak ne skrbite, jemo dovolj sadja (ucer sva z Gajo popekli banane in evrokrem zravn jedle, naprimer), zelenjave (danes smo jedli solato), tako da smo polni vitaminov!!!!! :) Jedli pa smo se juho in pomfri. Ful je blo dobr :)

Jutri imajo pa nasi mentorji nek sestanek ali nekaj takega in imamo pocitnice, zato se bomo odpravili v Nokio (mesto). Upam, da bomo prisli do tja, saj je samoorganizacija. Zato lahko pricakujete slike, in spet en doooooooooolg blog o tem kako je blo.

Hm... mislim, da ni nic vec za povedati...

Uglavnem : smo se zivi, srecni, zdravi, polni energije od 12. ure naprej pa do 10. ure zvecer!

Lp, Katja

5 komentarjev:

Unknown pravi ...

pridna Katja, me veseli da se dobro razumete in ste si razdelili vloge. fajn se mejte jutri na izletu in naredte dobre fotke.

Evgen in Mirjana pravi ...

ČAO!
Ja dobra ideja, da greste pogledat še kaj več,za petek si nabavite kaj več hrane(baje, da je tam praznik ???)uživajte in imejte se lepo, pozdravček iz Postojne

kjti pravi ...

pa oni pol nimajo tud sole al kako ce majo praznik - ce veste? d vem ce racunamo na organizacijo se enega frej dneva

Teja pravi ...

Ma naš Miha je reku, da je v petek praznik in da ste fraj. Verjetno se je zmotil... :) Boste že videli :P

vjanez pravi ...

zanimivo in zabavno... lp