petek, 22. november 2019

Estonija 12. in 13. dan

Tere :)

Včeraj sva prišla v šolo na uro risanja, po 15 minutah pa sva dobila klic, da ura odpade. Ker je bila to najina edina ura, sva se opravila malo raziskovati mesto.

Ustavila sva se tudi v nakupovalnem centru. Jaz sem v njihovi knjigarni našla knjige v Angleščini, ki jih v Sloveniji ne najdeš nikjer. Pa tudi sam videz knjigarne je bil lepši in v tematskem vzdušju.

Danes pa sva imela do kosila uro infografskega oblikovanja. Na kratko povedano: statistične podatke sva prikazala na estetski način. Za naju je bilo to nekaj novega, a skrajno zanimivega.

Za tem pa sva šla v Estonski Narodni Muzej, vstopnice pa nama je priskrbela šola. Do muzeja sva morala iti en velik del poti peš. Tam sva si ogledala njihovo razstavo Uralskih narodov in razstavo "Encounters".

Ugotovila sem, da se v njihovih muzejih zelo potrudijo z zvočnimi efekti, saj je to že drugi muzej od treh, ki je imel take efekte.

V nedeljo pa imava rezerviran ogled Tiskarskega muzeja, tudi organiziran s strani šole. Preostanek vikenda pa bova še malo raziskovala stari del mesta, ki nama je tako všeč.

Za konec še nekaj fotografij, nekatere so celo iz Narodnega Muzeja ter med njimi je še Narobe obrnjena hiša, ki si je še nisva utegnila ogledati.

"Olulised pole mitte asjad, vaid asjade mõte." - Antoine de Saint-Exupéry

"Niso pomembne stvari, ampak pomen stvari." 














Ni komentarjev: