sobota, 16. november 2019

Estonija 6. Dan

Tere :)

Včeraj smo v šoli oblikovali nalepke, ki bi krasile vrata ene od učilnic. Bilo nas je 6 na pouku in vsak je oblikoval voje, nato pa smo volili in sami izbrali najboljši dizajn.

Po tem smo jih še izdelali, prišel je pa zabaven del, in sicer priprava nalepk za lepljenje na površino. Odstranili smo vse dele nalepke, ki ne bodo nalepljeni in nalepke prelepili z lepilnim trakom.

Ko smo končali s tem, smo šli očistiti vse površine, kjer bodo nalepke. Nalepili smo še nalepko na vratih zbornice ter v zbornici še eno modro nalepko, na kateri je pisalo "rumena nalepka" (namreč zmanjkalo je rumenega materiala, slike pa na žalost nimam nobene).

Po tem je prišel še ta dolg del. Nalepiti smo morali velike nalepke na steklena vrata učilnice. Tu smo naleteli na prvi problem, ki je bil ta, da nismo vedeli kako razporediti 3 nalepke (in še eno polovico).

Ko smo to določili, je prišel drugi problem: eni nalepki nismo dobro nalepili okvirja, napaka pa je bila precej opazna. Ko smo po dolgem času nalepili vse nalepke, smo se odločili, da grdo nalepljem okvir le pustimo gor.

Za ta dan ne bo nobenega citata, bo pa ena ankedota iz tega dne:

Preden daš nalepko sploh narediti, naredimo še mockup, torej v Photoshopu narediš kot predogled, kako bo nalepka izgledala kot končni produkt. Mi pa za te nalepke tega nismo naredili in posledica tega je bila vsa zmeda, kako razvrstiti nalepke. Profesor nam je med reševanjem problema dejal: "And this is why you do mockups."

Še ena slikca, na kateri je prikazano kako izgleda nalepka, pripravljena za lepljenje na površino :)



Ni komentarjev: