sreda, 13. november 2019

Estonija 4. Dan

Tere (to pomeni živjo v Estonščini :)

Dan sva začela tako kot dan prej, tako da ni bilo kaj drugače. V šolo se voziva z avtobusom in zdaj že poznava nekaj postaj, in rekla bi, da že poznava najino pot v šolo in vse, kar je na poti.

Hrano kupujeva v majhni trgovinici, približno 3 minute stran od doma, na vsake 2 dni pa greva še v supermarket, ki je 3 postaje stran od doma, a na poti iz šole, tako da se lahko vmes tam ustaviva.

Tudi nekaj estonske hrane sva že poskusila. Kristin nama je v ponedeljek kupila ene praline, ene so le čokoladne, druge pa z indijskimi oreščki. Meni so bolj všeč navadne, Max pa ima raje tiste z oreščki. Včeraj pa nama je predlagala še eno njihovo čokoladko, pravzaprav cheesecake oblit s čokolado. Moram priznati, da mi ni bil preveč všeč. Kristin nama je še predlagala, kam na dobro kavo med odmorom in katero hitro hrano naj poskusiva, če se bova kakšen dan odločila zanjo.

V šoli moramo izdelek za stranko končati do petka, in sicer nalepke za na steklo. Vzporedno se še učiiva, kako sploh oblikovati nalepke in kako morajo biti narejene, da jih stroj pravilno ven izreže. Zadnjič smo naredili preproste enobarvne nalepke, danes pa sva naredila večbarvne, saj bomo za njihovo izdelavo uporabili eno drugo tehniko.

Moram reči, da sva se v teh treh dneh naučila že veliko, kar se tiče oblikovanja. Imava že neko predstavo, kako izgleda življenje v Estoniji in je super, da imava zraven sebe še domačinko (čeprav je Kristin tu le v šoli, drugače je iz južnega dela Estonije, ob meji z Latvijo), ki nama vse prevaja :)

Še en citat (dom jih je namreč poln in mogoče jih bo dovolj za vse dni bloga)

"Ne stori drugim tistega, kar ne želiš, da bi drugi storili tebi."



Na drugi sliki je zid, ki je zraven naše šole. Izgleda kot obzidje gradu, na drugi strani pa je privat posest, tako da lahko vidiva le zunanjost.

Ni komentarjev: