ponedeljek, 11. november 2019

Estonija 2. Dan

Pozdravljeni :)

Danes sva z Maxom že šla v šolo. Zjutraj sva se dobila s Kristin in nato smo šli za avtobusom v šolo, ki se imenuje Tartu Kunstikool. Tam sva si na hitro ogledala šolo, šli smo do učilnice, v kateri bo profesor Babič imel svojo delavnico, nato pa sva se namestila v učilnici, kjer bova delala do konca tedna.

Profesor, po imenu Toomas (mogoče sem narobe napisala), nam je dal navodila v angleščini, preostanek ure pa vodil v Estonščini, razen nama je sproti dajal navodila v angleščini. Delali smo izdelek za stranko, končan pa mora biti do konca tedna. Oblikovali smo nalepke za na steklena vrata in okno, ki bodo na vratih pisarne stranke.

Sami smo si tudi oblikovali in izrezali preprosto nalepko, da smo imeli približno predstavo o tem, kako komplekna je lahko nalepka in kaj bo stroj sploh izrezal.

Po končanem pouku ob 16.00 (pa še to nas je profesor prej spustil, drugače je pouk do 16.30) sva šla s Kristin do kioska, kjer sva si kupila karto za avtobus, pred odhodom v dom pa sva se še ustavila v trgovini in si kupila hrane za nekaj dni.

Še nekaj zanimivosti o Tartuju: veliko hiš je poslikanih, v Estoniji na splošno pa je po navadi tema že ob štirih popoldne.

Prilagam še nekaj slik, med njimi tudi najina soba in Tartu Art School (Tartu Kunstikool) :)

Zadnji je "quote" na stopnicah v dijaskem domu. Kristin nama ga je prevedla, in sicer pomeni: "Be the change you want to see in the world"
-"Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu."








1 komentar:

vjanez pravi ...

Izgleda lepo. Dobro se imejte.
V.J.