ponedeljek, 2. november 2015

IX. dan

Merħba!

Za nami je deveti dan. In za nami je tudi začetek novega delovnega tedna. No ja, po sproščujočem vikendu za večino naše velike družine (razen za "fotra", ki je med vikendom delal), je bil to velik zalogaj. Kajti zopet smo morali v službo, vsak na svoje delovno mesto. Nekateri pa smo zares malce pozabili, kaj ter kako je treba delati. Ne dobesedno.

V dobesednem smislu je mišljeno le to, da je večini današnji delovni dan potekal malce bolj "u izi", kot so dejali, ko so se vrnili iz službe v stanovanje.
Anja in Luka sta imela res prekrasen delovni dan. "Kratek delovni dan, nadaljevanje stvari in razvijanje ideje za izdelavo nalepk za restavracijo, za katero sva delala že prejšnji teden, je bilo super. Prijal je bolj sproščen dan."

Ajda pa ima za seboj še vseeno posebno izkušnjo: "Res je, da sem imela krajši delovni čas, a delala sem poročne načrte, poročna sporočila, poročne ponudbe, ki jih moje plesno podjetje ponuja. Se že pripravljam na svojo poroko? Neeeeeeee."

"Fotr" Nejc pa se je klubu "razvajenih ponedeljkarjev" pridružil samo zaradi dejstva, kaj je bilo danes njegovo delovno mesto. Opazite s priložne fotografije? hmmm, to je bil čoln, ja čoln, ter izlet z njim. Ko je pripovedoval, kako je prišlo do tega, nam je samo dejal: "Pa saj sem delal v soboto, si zaslužim malce razvajanja, mar ne?" No ja, seveda da si ga. Zagotovo, "fotr" naš.


Za razliko od razvajencev, smo na drugi strani obstajali "garači".
Maša in "mati Dolores, sta namreč imeli celodnevno snemanje. Vsaka na svojem področju. A na skupnem delovnem mestu. Po pripovedovanju skupnimi besedami pravita: "Maša fotografira, Dolores snema. Kako je mogoče, da na celem otoku, ki je poln številnih dogodkov, hkrati sodelujeta najini podjetji. Očitno sta že tako dobri, če smo snemali za oddajo Venere, z gospodom, ki je na Malti uvedel Fashion week. Nora celodnevna garaška izkušnja. Sva bili tako zaposleni, da nimava niti ene fotogrfije ( :( ).

Seveda, ker so "razvajeni ponedeljkarji" prej prišli iz službe, smo se "odločili", da na ju z Mašo počakajo pred hišo. Ali pa, brez da naju počakajo, pospravijo stanovanje ter gredo skozi mesto. "No, ne vidno "u izi" so stanovanje res pospravli. Potem pa odšli v mesto, ter povzročili tale sindrom: nakupovanje spominkov, česar si sedaj želimo tudi ostali.

In ta odločitev, da so sami odšli, je povzročila jezo matere in Maše. Treba je bilo v trgovino, saj je bil hladilnik, prav tako skrbna oprema. Shramba prazna. A kako bi šle v trgovino samo ženske, ki še vseeno ne bi prinesle vsega z lahkoto domov. Ampak Ajda, Maša in "mati" so dokazale, da to lahko. Kar kahko pogledate tudi v priloženi fotografiji, da pa jim je to uspelo tudi tako zelo lepo zložiti...



Lepo Vas pozdravljamo v oddaljeno Slovenijo,
Ajda, Anja, Luka, Maša, Nejc in Dolores

Ni komentarjev: