nedelja, 8. november 2015

XV. dan

Merħba!

Za nami je že petnajsti dan. Nedelja. Sproščena nedelja, ki je v službo zopet gnala le "fotra" Nejca. Ostali smo imeli prost dan. Kako pa smo ga izkoristili?

Kot smo že včeraj delno omenili, smo danes uresničili naš načrt o današnjem izletu. Odšle smo le Ajda, Anja ter "mati" Dolores, kajti Maša je s službe prišla zgodaj zjutraj; Luka pa se je zelo slabo počutil. A vseeno smo brez slabe vesti odšle. In imele še posebno družbo, seveda našega skritega gosta. Slovenca, ki zaenkrat še ostaja skrivnosten. Z razlogom. Vtisi pa so sledeči: "Sprva smo zgodaj zjutraj odšli na največjo tržnico na otoku, ki se pravzaprav imenuje Ribja tržnica, a tu dobiš vse. Kupovali smo spominke, preizkuševalki tradicionalne malteške jedi ... Po sami tržnici, kjer smo se po sprehajanju skozi dolge kolone in čakanju na vrsto, malce osvežili v slani, a noro topli vodi, ki je zbistrila naše misli. Nato smo sesprehodili do našega najboljšega supermarketa; Lidl, sredi oz. na poti domov. Na tržnici smo kupili prav vse, kar smo premlevali ali si zaželeli v mislih; v sami trgovini pa smo kupili naše najnujnejše potrebščine. Polni energije, s številnimi dodatnimi vrečkami smo se posledično pozno popoldne vrnili domov. Skozi priložene fotografija si malce bolj predstavljajte, kako smo preživeli izletniški dan."


Naš garač, "fotr" Nejc pa je danes, na nedeljo, imel opravka s sindromom: avtobus. No ja, tokrat je prišel prehitro in prav zato je moral prvič tudi on preračunati novo pot do službe, da je prišel točno. A ni počel tega, kar mu je bilo sprva naročeno včeraj. Pravi: "Fotografiral sem potapljače in ne otrok. Le-ti so namreč v bližini raziskovali morske globine. Ker pa sem dokaj zgodaj zaključil, semsi po pot nazaj vzel čas za mono, samostojni izlet. Odšel sem v mesto Mellieha, se sprehajal, fotografiral znamenitosti, postavitev zgradb na otoku. Vtise mojega delovnega dne sem Vam strnil tudi skozi priložene fotografije."


Skoraj že v trdi temi pa smo se po skupni večerji odločili, da za nas to ni končan dan. Ajda, Anja in Nejc so se odpravili na sprehod do morja: "Občudovali smo morje, ko je dan začel prehajati v noč... No poglejte si fotografijo. Zanimiv pojav."


Za razliko od njih, pa sta Maša in "mati" Dolores odšle na živi prenos nogometne tekme, njun hobi. Zanimivi rezultati tekem, smeh, zabava, pa sta poskrbeli, da sta dodatno uživali.

Jutri je pred nami dan, ko bomo vstopili v zadnji teden Malteškega razvajanja. Že?!

Lepo Vas pozdravljamo v oddaljeno Slovenijo,
Ajda, Anja, Luka, Maša, Nejc in Dolores

Ni komentarjev: