sobota, 14. november 2015

XXI. dan

Merħba!

Za nami je že enaindvajseti dan. Predzadnji dan življenja na Malti. Sobota. Prost dan. In prav zato smo včeraj zvečer stkali načrt, da danes odidemo na najmanjši od treh otokov v skupnosti Malte, na otoček Comino. Kako smo se imeli? Preberite si v nadaljevanju.

Ajda, Anja, Maša, "mati" Dolores, "fotr" Nejc in "stara mama" Iva smo danes odšli na prekrasen izlet: "S prvo ladjico smo se odpravili na otok ter se takoj kopali v eni izmed največjih znamenitosti Comina, plaži Blue Lagun. Nato smo našli Slovenca, ki je verjetno edini, ki živi na tem otoku, oddaja šotore, prodaja hrano, kajti ta otok je drugače nenaseljen, bolj turistična atrakcija. Skupaj z njim smo odšli do jame Monte Cristo, med skalami, kjer je bila zelo globoka voda, zato smo lahko še vseeno skakali s pečin. Opazi se, da so bili zelo visoki valovi, kajti malce smo se butali ob skale ob robu te jame, in si nenamenoma povzročili nekaj oddrgnin, prask ... Smo pa se družili s Španci, ki so nas navdušili s svojim jezikom. Po nekaj urnem raziskovanju v jami, pod in nad morjem, smo se nato z že prej omenjenim Slovencem odpravili do plaže v bližini njegovih šotorov, njegovega prostora. Tudi tam smo se kopali in se na prelepi plaži nato prepustili sončnim žarkom, ki so nas kar dobro obdali. Za konec pa smo skupaj odšli do trdnjave, kjer so snemali film Grof Monte Cristo. Po tem smo na Robinzonski način odšli nazaj do ladjice ter po poti počasi nazaj domov. Utrujeni. A polni novih vtisov, predvsem pa videnj; kar lahko opazite tudi v priloženih fotografijah. "


Ko smo v večernih urah prišli domov, smo si organizirali norooo dobro pojedino, kajti saj veste, pojesti je treba prav vse, oziroma čim več. Nasiteni smo se nato do poznih večernih ur zabavali s peko palačink za sladico, nato pa pakirali, pakirali, pakirali. In ja uspelo nam je.

Jutri odpotujemo, se vidimo!

Lepo Vas pozdravljamo v oddaljeno Slovenijo,
Ajda, Anja, Iva, Luka, Maša, Nejc in Dolores

Ni komentarjev: