nedelja, 6. november 2016

7. in 8. poglavje, RAZISKOVALNI VIKEND




7. poglavje, COMINO JE RES LEP


Naš dan se je začel že okoli pol šese ure zjutraj, saj smo se odločili, da si ogledamo otok Comino, saj je tam modra laguna (blue lagoon). No ta plan smo prve izvršile jaz, Nika in Špela, saj sta Erik in Luka še malo poležala. Že ob osmih zjutaj smo prišle do pristanišča za trajekte in turistične ladjice, a smo tam počakale še eno uro, saj je bila prva ladjica ob deveih. Ta ura je minila zelo hitro in po 15ih minutah vožnje smo prispeli do prelepe, in res modre lagune. Špela se je takoj zapodila v vodo, noto pa še jaz. Glede na to, da smo že začeli november, je bila voda res topla, imela je namreč 24 stopinj. Med našim ohlajanjem v vodi smo na eni od naslednjih ladjic videle tudi Erika in Luka. Šla sta po svoje do visokih čeri, s katerih sta tudi skočila. Po dolgem namakanju v vodi smo se osušile, nato pa se odpravile na sprehod po otoku. Moram reči, da je lepši kakor sem si mislila. Po raziskovanju smo se v ˝restavraciji˝ malo okrepile, nato pa smo skupaj odšli nazaj na največji otok. Vožnja z avtobusom do glavnega mesta je trajala pribljižno dve uri, od tam do doma pa še pol ure. Za teh 30 kilometrov smo res porabili celo večnost, kar nas je tako izčrpalo, da smo že na avtobusu, čisto vsi zadremali.
Naravne lepote Comina

Nika in Špela
Na drugi strani otoka

  
Ko rečejo da je voda modra, se ne hecajo :)









8. poglavje, DAN HITRIH ODLOČITEV

Ker smo včeraj vsi utrujeni zelo hitro zaspali, smo tudi pozabili na blog. Smo pač iskreni. :)
Zjutaj smo se res kasneje zbudili, naredili zajtrk in spet poležavali v postelji. Ker punce nismo dneva hotele preživeti doma, smo naredile res hitro odločitev, da odidemo na blue grotto (modro jamo). V desetih minutah smo bile napravljene in že smo se odpravljale na avtobus. Po dveh prestopih in nekaj sto metrih hoje smo prišle do obale. Jame so bile zaprte, na ogled z ladjico nismo morale, zato smo občudovale lep razgled na sredozemsko morje ter udarjanje valov v klife, kar je bilo res nepozabno. Kasneje sa se nam spet pridružila Erik in Luka. Na skali smo sedele vsaj 45 minut, in le občudovale naravne lepote Malte.
Valovi na Sredozemskem morju

Pogled z vrha
Ko smo prispeli domov, smo se kar hitro lotili delati večerje. Vsi skupaj smo pripravili piščančje ocvrtke in pečen krompir. Vsak je naredil nekaj, jaz sem lupila krompir, Špela je pekla meso, Nika je pekla krompir, Luka in Erik pa sta prvič pomagala pri pripravi večerje, zato je bilo to potrebno dokumentirati.
Postala sta prava kuharja
Tako se je naš dan končal s skupni druženjem. Zdaj sevsi odpravljamo v dežele sanj, saj nas jutri čaka naporen dan na delu.

Najboljših 5 Maltežanov! :)