sreda, 10. februar 2016

11. DAN: Finska - Tampere

Hojla!

Spet je en klasično zasnežen finski dan za nami, me pa smo se spet spravile pisat blog.
Danes se nam je pouk začel okoli desete ure, kjer smo profesorju Kai-u in ostalim študentom najprej pomagale zaviti in pospraviti kable, saj so pospravljali celoten studio po prenosu v živo, katerega smo bile deležne v petek.
Študentje moškega spola so bili pri tem delu bolj aktivni, saj so bile stvari zares težke (zgleda, da imajo prav to navado na finskem: da si dekleta iz žepkov potegnejo telefone in kasneje opravljajo neka 'fensi dela', medtem ko fantje nosijo razne plošče, luči, ipd. - seveda je to čisto odvisno od posameznika).
Kot ponavadi smo malo pred enajsto imeli kosilo, potem pa smo se usedli v studio in počakali, da vsi pojemo. Finski prijatelji so nas učili nekaj finščine in mi smo učili njih nekaj slovenščine.
Ko je prišel profesor, ga je Petra prosila, če spet lahko malce snema iz steadiecamom, ki pa ji je potem kmalu bil dan v roke in spet ga je bila vesela kakor otrok, ki je v roke pravkar dobil sladkarijo... pa še to ni dobra primerjava, saj je bila ona doooosti bolj vesela.
Malce smo posnele dogajanje po šoli, po kakšni urici pa smo se usedle na mehke stole spodaj. Tam smo še malce snemale in se igračkale z montiranjem, 14:20 pa smo spet prižgale Adobe connect iz katerega smo kasneje poslušale predavanje, ki ga je profesor Jambrek predaval 3.G (Petrinemu razredu).


Potem smo pospravile opremo, Kai pa nam je povedal, da bomo jutri snemale kratke filme s skupinami dijakov iz njihovega razreda. Prvič nas bojo ločili - Lana in Urška skupaj ter Petra in Hana skupaj; tako da več o tem jutri. 


Me pa smo se potem odpravile domov, kjer smo dan preživele v gledanju smučarskih skokov, uživanju hrane in ga nekatere prespale v postelji. 
Za zaključek pa si spet lahko pogledate naš vlog: 


Lahko noč!
Vaše alfa damice,
Hana, Lana, Petra in Urška

Ni komentarjev: