četrtek, 4. februar 2016

5. DAN: Finska - Tampere

Živživ'!

Slovenščina nam počasi postaja vedno bolj oddaljena, v našem govoru so vedno več prisotni angleški izrazi, vendar se bomo vseeno potrudili, da vam bomo dostavili our every day blog entry…oops! Ne saj ne, je pa res, da vsak dan uporabljamo vedno več angleščine, saj smo vedno bolj socialni z prej še nepoznanimi ljudmi in da se več sporazumevamo z ljudmi v šoli.
Danes smo se okoli devete (malce prej) spravile iz našega apartmajčka in se odpravile proti Mediapolisu. To je bil naš prvič, da smo stopile na 13ko, izstopile na postaji Keskustori in potem skočile na 17ko. Opazile smo tudi, da vsi Finci niso tako nevljudni in zaprti vase, saj vseeno namenijo pozornost in pomagajo mimoidočim (konkreten primer je, ko smo danes skoraj zgubile eno vozovnico za avtobus).


Skratka, ko smo prispele na Mediapolis so študentje že postavljali luči in kamere, ki jih bodo jutri na velikem eventu, ki bo tudi predvajan v živo, uporabili. Več o tem eventu pa boste izvedeli v jutrišnjem blogu, ko se bo začelo dogajati.


Spet smo videle profesorja Juho, ki nam je malce razkazal po žiriji. Pokazal nam je, da so imeli manjše probleme z kamerami in kabli, vendar je tudi rekel, da se to zgodi in da bodo popravili. Testirali so tudi zvok, pri katerem smo opazile, da so se veliko ponavljale besede »Hejhej« in »Koksi koksi«, ter druge krajše in zabavne zapletene besede.
Opazili smo tudi, da študentje uporabljajo vokitokije. Enega je poskusila tudi Petra, ki je študenta na drugi strani čisto presenetila in vsi smo planili v smeh in se na njun račun smejali še kar nekaj minut.
Delo je bilo končano okoli tretje ure, potem smo se odpravile v lidl in šle domov.


Doma nas je čakala še posoda, katero sta Estonki pustile umazano že od torka. Z dekleti smo se zmenili, da če bo posoda še vedno tam ju bomo malce ukanili (posnetek imate na vlogu). Moramo priznati, da je bila njuna prva reakcija le šok in malce samoobrambe, potem pa sta se natrmali in šli stran. No ja, saj se bomo enkrat ujele… Smo pa vsaj dokazale, da se smo za red in čistočo in da smo alfa del družine tukaj, ker smo bolj odgovorne! :p


Zvečer smo šle še na kratek sprehod po isti poti kot včeraj in se malce dričale po zaledeneli stezi (Petrina mami, ne bit huda!), naš poznejši del večera pa je minil v pripravljanju in planiranju za jutri, ko gremo na sever gledati severni sij.



Sedaj pa si lahko pogledate še potek našega dneva (kot vedno) na vlogu:



Držite tačke, da se ne jutri ne zgubimo in gre vse po načrtu!
Se slišimo,

Vaše alfa damice

1 komentar:

KatkaBrezCopatka :-) pravi ...

Nisem ;) - mladost je norost :) !