sobota, 20. februar 2016

20. in 21. dan

V petek smo si vzele dan za sprostitev. Vstale smo bolj pozno, potem pa se je vsaka posvetila svojim obveznostim. Po kosilu smo se odpravile v mesto, malo na sprehod, dobile pa smo se tudi z prijatelji iz šole (Mediapolisa). Te so nam razložili, da dogodek, ki je potekal prejšnji dan, ni bil pust, temveč nekakšna proslavitev zaključenega šolanja (diplome). Zvečer smo se odločile, da bomo počele nekaj skupaj, zato smo pogledale film.
Ker smo v petek zvečer pozno v noč potegnile s filmom, smo v soboto zjutraj spanec nadoknadile. Popoldne smo se spet odpravile v mesto, da se poslovimo še od ostalih finskih prijateljev. Zahvalile smo se jim za vso pomoč ob našem bivanju na Finskem in se zmenili, da nas čimprej obiščejo v Sloveniji. Lana, Hana in Petra smo se odpravile tudi v muzej, ki je posvečen znanim risankam o Moomin-ih. Razstavo smo si pogledale z knjižnim vodičem v angleščini. Na žalost nismo smele fotografirati in snemati, zato z vami ne moremo deliti utrinkov razstave.
Zvečer pa smo začele pospravljati stanovanje in pakirati. Z nestrpnostjo pričakujemo jutrišnji dan, ko bomo odpotovale nazaj v našo prelepo domačo deželo.

Ni komentarjev: