sreda, 17. februar 2016

18. DAN: Finska - Tampere

Eyo!

Današnji dan se je začel bolj nesrečno, saj smo se zbudile groznega počutja (predvidevamo, da včerajšnji pečen krompir ni bil dovolj pečen), tako da v podrobnosti jutra ne bomo zašli. Sporočili smo v šolo in se opravičili, da bomo danes manjkali.
Popoldne, ko smo se počutile bolje, smo se odpravile do bližnjega pokopališča, ki smo ga vsak dan gledali, ko smo se peljali s trinajstko. Po Laninem predlogu smo se odločile, da bomo posnele slike z 'ghost effect-om', katere pa smo napravile tako, da smo iz ene pozicije slikale najprej eno sliko v eni pozi, potem pa se je model premaknil in iz istega kota smo slikale še eno sliko.
Doma smo se potem v Photoshopu posvetili še končnemu izdelku, tako da smo na 'kanvas' dali oba layerja in se malce poigravali s transparenco ter brisali razne detajle, ki na sliki niso bili pomembni.




Na slikcah zgoraj lahko vidite še nekaj končnih izdelkov. 

Današnjega vloga ni, saj smo z dekleti snemale nekaj za svojo zabavo in spomine, tako da vlog dobite jutri!

Vaše počitnice ali pa delavnik se pa tako že počasi končuje, tako da ŠE MALO! Prav tako pa imamo mi le še malo časa za bivanje na Finskem, saj jutri pride že profesor Jambrek, ki nas bo potem v nedeljo pospremil domov. 

Več o tem in jutrišnjem dnevu pa jutri!
Vaše alfa damice,
Hana, Lana, Petra in Urška

1 komentar:

Simon Pelko pravi ...

Tako učno, kot tudi zabavno gradivo, za potrebe projekta pa tudi skoraj da zbolite! Temu se reče pripravljenost k projektu, da bi nam zvestim bralcem prikazale tudi zabavne načine uporabe fotografije in programske opreme! Bravo alfa damice.