četrtek, 11. februar 2016

Dan 2 ŠVEDSKA

Zbudili smo se presenetljivo dobro prespani saj so bile pojstelje res udobne. Malo man vesel pogled nas je cakal skozi okno kjer smo namesto snega zagledali DEŽ in 10°C. Zakaj se tako sekiramo glede na to da vsi tjije delamo v šoli, Tobyas nam je rekel da ne bo nekaterih special rally etap in sicer etape ki tece skozi mesto in cez blizno podezelje (40km iz mesta). ko smo prišli v šolo smo tocno izvedeli kaj bodo nase naloge. Matija T. se bo ukvarjal z 3D animacijo, 



Bor in jaz pa bova fotografirala pri vecih projektih kot so fotografiranje stare zgradbe šole ki jo bodo letos poleti porusili in fotografiranje mednarodnih konferenc. Ko smo se namestili v naso 'pisarno', ki je ucilnica 3. letnika. smo v soli ki je razdeljena na dve stavbi, naravoslovno (matematika, fizika, kemija, biologija...) in družboslovno (glasba, umetnost, sociologia, psihologija...). v ucilnicah pa smo videli stvari ki bi nas solski sistem postavile na glavo, hladilnik in mikrovalovka V UČILNICI, namenjena dijakom da si prinesejo hrano in pijaco. 



Dokaj hitro smo se navelicali sedeti v prazni ucilnici saj pravega dela se nismo imeli in smo prosili tobiasa ce bi se lahko pridruzili kaksni uri da vidimo kako to zgleda pri njih. Poslal nas je v sosedno ucilnico kjer so dijaki 2.letnika delali na projektu z naslovom Things we do in school. na naso zacudenje in lepo presenecenje sploh nismo bili obravnavani kot prisleki ampak kot eni izmed njih. posedli smo se za mizo kejr smo videli kamero in smo se nemudoma postekali z dijakoma ki sta bila zadovzena za njo, Klara in Erik (nevemo kako se napise). Klara nam je razkazalo solo za katero si nismo predstavljali da je tako velika, v njej imajo veliko samopostrazno in zaston jedilnico, knjiznico, tiho sobo za ucenje, dva studia, laboratorije (fiz. bio. kem.), solsko zdravnico z malo urgenco in muzej. Razlozila nam je vse kar nas je zanimalo v anglescini, bolsi od Britancev. 



Erik ki ni ni bil nic slabsi v anglescini kot ona pa nam je pokazal malo man 'zanimive', keje lahko kupujemo hrano ki nima vrtoglavih cen, na kaj moramo paziti ko kupujemo. ubistvu sploh ni tako drago kot so nas strasili da bo in ni res da nimajo istih trgovin kot mi .... imajo LIDL. ko sva se z Borom vrnila iz nakupa sta bila Matija in Lars, njegov mentor, ze zatopljena v 3D animacijo, midva pa sva se lotila videov in slik iz nase poti. Ob 17.h ko je bila ze tema smo zakljucili z dnem in se odpravili nazaj v naso vojasnico. Malo vec o Svedih pa takrat ko nam zmanka zanimivih stvari za pisati... lahko pa vam povem to da a do sedaj nismo imili niti enega slabega presenecenja razen Stark senap-a kaj je to smo tudi mi samo ugibali saj smo v trgovini naleteli verjetno na edinega Šveda ki ne govori anglesko.

1 komentar:

vjanez pravi ...

Zanimivo. se že veselimo naslednjih objav... L
V.Janež