četrtek, 11. februar 2016

12. DAN: Finska - Tampere

Živjo!

Spet smo se ob toplem čaju in sladkarijah odpravile napisati naš blog pri pisanju katerega pa morava danes nujno biti prisotni vsaj 2, ker smo danes opravljali delo ločeno.
V šoli smo se zbrali okoli devete ure, kjer smo se razdelili v dve skupini. Vsaka skupina je morala posneti svoj film.

Urška in Lana sta bili v skupini Karla-Erika, ki smo ga spoznale že v prejšnjih dnevih, Ker imamo le en fotoaparat slikic in videov našega dela ni, ker sta ga vzele Petra in Lana.
Delo v Lanini in Urškini skupini se je predvsem vrtelo okoli postavljanja scenografije. Skupaj smo najprej vsi spet šli čez 'knjižnico' Mediapolisa, kjer si lahko študentje in delavci sposojajo opremo, potem pa smo pot nadaljevali še naprej do drugega studia v katerem prej še nismo bile. Tam so delali že starejši ljudje (no, okoli 30 let), ki so takrat ravno postavljali kamere in luči. Iz prostora smo vzeli osem 'sten' (praktično kose lesa, ki so bili obarvani v toplih barvah) in podstavke, da so stene lahko stale. Vse smo prinesli v naš studio in se potem odpravili do oddelka na Mediapolisu, kjer imajo spravljeno celotno scenografijo (vse od raznih miz, stolov, napisov, sten, ipd.), kjer smo vzeli nekakšno starinsko mizo, stol in budilko. Vse smo odpeljali spet v naš studio, kjer pa so drugi študentje že pripeljali posteljo. Naslednje urice so bile namenjene postavljanju sten, ta dan pa še nismo nič snemali.

Petra in Hana sta se pridružili skupini 6ih dijakov, od katerih sta prej poznali 4, dva pa sta spoznali na novo. Vzeli so opremo in se odpravili do bližnjega jezera, kjer so najprej postavili opremo, potem pa počasi začeli snemati.


Prinesli so tudi kostum za pošast, v katerega se je (ne prav navdušeno) oblekla Janina, Snemali so kratki film o tekačici, ki jo preganja pošast.


 Posneli so približno polovico filma, potem pa so zaradi slabih vremenskih razmer (začel je padati sneg/dež, kar je bilo nevarno za opremo in postalo je premrzlo za ekipo) morali prenehati s snemanjem.

Pospravili so opremo in se odpravili proti šoli. Od tam smo se punce po kosilu odpravile domov.


Iz šole smo se odpravile še v lekarno in kasneje še v nek nov (morda celo malce večji in bližje postaji) Lidl, kjer smo nabavile še nekaj osnovnih stvari, ker se naši trebuščki vsakodnevno vedno bolj polnijo s hrano, tako da je treba kupiti nove zaloge. 

Zvečer smo končno v miru lahko pojedle še svoje pice in se malo družile, tako da se je naš dan spet mirno končal. Zaključujemo pa spet z vlogom:



No, se slišimo spet jutri! (Petek je, tako da če ste zmatrani le glavo pokonci, saj bo kmalu vikend :p) 
Vaše alfa damice,
Hana, Lana, Petra in Urška

1 komentar:

vjanez pravi ...

Drage naše alfa damice, z zadovoljstvom spremljamo vaše zapise in vidimo da se imate odlično. Predlagal bi, da za enega od naslednjih Vlog-ov naredite intervju z Janino in njenimi prijateljicami, ki so bile lansko leto pri nas v Sloveniji... Kako so se počutile..., kaj so delale..., kaj so se naučile..., česa se najbolj spomnijo iz Slovenij, ipd.? Intervju bi potem lahko imeli kot promocijski dokument za nacionalno agencijo... lep pozdrav,
P S danes je začelo snežiti :)