petek, 19. februar 2016

19. DAN: Finska - Tampere

Zdravo!

Današnji blog bo (zaenkrat) bolj monoton, saj imamo majhne probleme z računalnikom (ne moramo dokončati vloga, ker se nam stvari nočejo shranjevati zaradi diskov, tokrat pa imamo material le v videu). Takoj ko nam uspe to urediti pa bomo ta blog še malce preuredile ter dodale stvari, ki mu še manjkajo.
Sedaj pa pojdimo na pregled našega osemnajstega februarja;
zjutraj smo se kot ponavadi odpravile v šolo, kjer smo bile na začetku spet malce zgubljene, vendar smo kmalu najprej videle Karla-Erika, ki nas je obvestil, da se lahko spet pridružimo njegovi skupini in opazujemo njihovo snemanje. Medtem, ko smo čakale nanj, ker se je odločil, da bo šel prej še na malico, pa je k nam pristopil profesor Juha poleg katerega je bil še Kai s katerim smo ponavadi opravljale delo v studiu.
Juha nam je dal spet velik vzpodbuden pogovor, kjer nam je povedal, da v takem delu kjer je veliko ljudi je včasih potrebno zagrabiti glavno vlogo in biti malce ukazovalen med vsemi, da se sploh kaj naredi. Zelo pomembno je, da enakomerno porazdelimo vloge v skupini in se držimo urnika in vseh planov, ki smo si jih zadali. Kasneje nam je tudi rekel, da tokrat lahko izberemo med studiem in snemanjem, ker pa smo po vstopu v studio videle približno 20 mlajših dijakov, ki so se le učili osnove kamer in postavitve (seveda v finščini), smo se raje odpravile par vrat naprej kjer so 'naši sošolci' nadaljevali snemanje filma.
Tam je potekalo snemanje kakor prejšnje dni, malce so spremenili postavitev luči in njihov simbol pande obrnili na glavo, ter nadaljevali s snemanjem filma.
Popoldne smo se vsaka odpravile v svojo smer (po mestu, muzejih, ipd.), vendar pa smo pustile fotoaparat doma, saj smo si želele Tampere izkusiti kot turisti in mesto raje pogledati čez svoje oči, ne pa skozi objektiv. Zvečer pa smo se dobile doma, malce pokramljale in se pozno odpravile v posteljo, saj imajo 19.2. na Mediapolisu spet prosti dan.
Tako da, z našim izobraževanjem smo tokrat končale, sedaj pa bomo še dokončale naše šolske projekte in se začele pripravljati nazaj na obiskovanje naše Srednje medijske in grafične šole v Ljubljani.

No, izgleda sedaj, da smo uspele exportati in naložiti video tako da tukaj ga imate:


O tem na blogu nismo pisali, ker nismo na internetu mogli najti ničesar o tem dogodku, vendar glavnina tega je to, da smo doživeli nekak 'finski pust', kjer so se dijaki in študentje na Treduju preoblekli v razne maske, se peljali na tovornjakih in dol metali razne bombone (ker smo bile na avtobusu nismo mogle nobenega poskusiti :/ ).

Še malo pa se vidimo!
Vaše alfa damice,
Hana, Lana, Petra in Urška