nedelja, 14. februar 2016

14. in 15. DAN: Finska - Tampere

Hej hoj!

Počasi mi bo zmanjkalo že začetnih pozdravov, ker sem skoraj vse že uporabila kar pomeni, da se počasi bližamo koncu - čez 1 teden bomo že nazaj v Sloveniji, zato moramo ta teden UŽIVATI in si pogledati in se naučiti še vse kar se le lahko!

Pa začnimo z povzetkom naših zadnjih dveh dni.

Včeraj se ni zgodilo prav nič zanimivega, saj smo si vzele day off, kjer smo skoraj samo lenarile. Petra je sicer šla malce na sprehod in posnela par izjemnih fotk, Urška je skoraj dve uri pripravljala kosilo, Hana in Lana pa sta si prosti čas krajšale z računalniki.








(Ja, nekatere smo zamudile tako lep dan (ampak tako fajn je bilo počivat!) :( )

Kar pa se tiče današnjega dneva pa smo si malce ogledale Tampere in se odpravile na manjši sprehod. Najprej smo skorajda zamudile avtobus (saj smo gledale vozni red za delavnik), potem pa smo se s trinajstko zapeljale do mesta. 

Po sendvičih v Subwayu smo se odpravile še v McDonalds, kjer smo se pošteno najedle (imamo itak še en teden, da shujšamo preden svoje drage vidimo :P ), saj se to spodobi za Valentinovo! No, šopkov si nismo ravno dajale, smo pa si ogledale Ortodoksno cerkev in Solo Sokosov hotel na vrhu katerega je SkyBar. 


Potem pa smo se odpravile še malce naokoli in kasneje v Lidl ter kmalu zaključile naše potovanje. Doma so nas pričakale že Estonke, katerih cel vikend ni bilo (sedaj se vsaj že pozdravljamo!). Sedaj pa spet jemo in klepetkamo.

Jutri imamo še en prosti dan, saj imajo ob ponedeljkih na šoli teorijo in so nam rekli, da ne rabimo priti, tako da bomo videle kako bomo izkoristile še jutrišnji dan - več o temu pa seveda jutri! 

Sedaj pa si oglejte še naš videoblog in upam da boste po Hanini in Lanini pesmici vseeno lahko lepo zaspali. 



Lahko noč!
Vaše alfa damice, 
Hana, Lana, Petra in Urška

2 komentarja:

vjanez pravi ...

Drage alfa damice, zelo vesel sem ko vidim, da pridno pišete in objavljate na blogu,včasih sem malo razočaran z vsebino... nekdo bi pomislil, da smo vas poslali na izmenajvo da bi jedle v McDonaldsu in potem hujšale, odpravljale se v Lidl, potem spet jedle in malo klepetale,zamujale na avtobus in gledale na vozni red... bodite malo bolj resne pa nam povejte kaj ste se naučile o Finski kulturi, jeziku, Tamperah, ljudeh, arhitekturi, verstvih, zgodovini (pa ne iz wikipedije), vašem strokovnem delu...čez pet dni boste doma... izkoristiti to enkratno priložnost, da nas naučite nekaj novega, bolj zanimivega kot je obisk McDonaldsa, Lidla, klepetanja in afnanja... to lahko delate tudi doma...

vjanez pravi ...

Mogoče bi zraven slik napisale kakšen komentar, razlago (ali so fotografije samo, da zapolnijo prostor?)