sreda, 17. februar 2016

2. päev

TERE!

Danes naju je pozdravilo sonce, ki nama je vilo energije za prvi dan, ko sva same v Estoniji. Profesor se je namreč že zjutraj napotil nazaj proti Sloveniji.


Sonček je :)
"Kunstikool" - šola, ki jo obiskujeva

Na urniku sva imele predstavitve skupinskih maturitetnih izdelkov s področja oblikovanja in dekorativnega dizajna. Seveda je bilo veliko govorjenja v estonščini, ki ga nisva razumeli, a prijazni maturant nama je razložil kako stvar poteka. V skupinah po 2 - 4 so izdelali celotno podobo za nek kmetijski dogodek. Vsaka skupina je to nato predstavila pred sodijaki maturanti in profesorji iz univerze, zato je bil zanje ta dogodek zelo pomemben. In čeprav jezika nisva razumele sva iz obrazov lahko prebrale, kako so ti visoki ljudje vse nesramno skritizirali. Popoldne je sledila še predstavitev posameznih portfolij, s področja dekorativnega dizajna.

Dijaki v skupinah predstavljajo svoj maturitetni projekt

Predstavljajo svoje portfolije kot del mature

Ker v najini kuhinjici ni veliko posode, sva si krožnike in skodelice izposodile v šoli. Najina soseda, s katero si deliva kuhinjo ni najbolj urejen tip človeka in predvidevava, da vedno uporablja eno in isto nepomito ponev za jajčka.

Popoldne naju je najin tutor odpeljal na ogled fotografske razstave, nato pa nama je pokazal še nekaj prijetnih lokalov v centru mesta in nama povedal malo več o Estoniji.

Fotografska razstava študentov umetniškega "faksa"


Zvečer pa sva končno dobile dostop do interneta! Ampak ne do wi-fija, kot je to za Estonijo navadno (pravijo, da je wi-fi že osnovna človeška pravica), ampak sva dobili kable.
Zvečer pa sva si še pogledali Pahorja na žaru.

Začasni Estonki Polona in Zala :)