petek, 12. februar 2016

13. DAN: Finska - Tampere

Zdravo!

Danes je spet nekako aktualen stavek: "Življenje je težko, včasih tudi če si na Finskem."

Zjutraj smo se odpravile proti Mediapolisu, ko pa smo prispele tja smo videle, da je scenografija Lanine in Urškine skupine bila dokončno postavljena in študentje so se pripravljali že na snemanje. Ko so nas ugledali so bili vsi presenečeni, da smo sploh v šoli, saj naj bi morali imeti spet prosti dan, le oni so se dodatno odločili snemati. Potem so nas 'poslali domov', povedali pa so nam tudi, da imajo v ponedeljek na urniku le dve uri finščine in da imamo me takrat tudi prosto, saj je to njihov teoretični del pouka pri katerem naj ne bi bile. Tako smo se z dekleti odločile, da bomo si v naslednjih dneh še malce ogledale mesto.

Pot nas je peljala nazaj do Keskustorija, ki je glavna cesta v Tamperah. Odločile smo se, da bomo poiskale supermarket, saj smo potrebovale še nekaj osnovnih sestavin za kosila in nekaj kozmetike. Po tem smo se malce sprehajale po mestu in si ogledovale arhitekturo, dokler nam ni postalo premrzlo in smo se odločile, da gremo nazaj proti domu.


Ker smo pozabljive, sta se Lana in Hana še enkrat odpravile v trgovino, ker smo nekatere stvari pozabile kupiti. Potem smo spet odnesle prat stvari in si za jutri (prvič!) rezervirale savno.

Doma smo kasneje pojedle kosilo in se še malo 'sproščale', potem pa so Petra, Lana in Hana šle na sprehod, kjer so se malce slikale in si ogledovale male hiške, ki so tu naokoli.





Večer je potekal v gledanju smučarskih skokov in vsakodnevnem prenajedanjem s hrano (če pa so kokice tu le 85 centov za tri paketke, ki jih potem pogrejemo v mikrovalovki in so takooo okusne!).

Za zaključek pa si lahko pogledate še naš vlog:



Pa lep dan / noč še naprej!
Vaše alfa damice,
Hana, Lana, Petra in Urška