torek, 23. februar 2016

7.ja 8. päev

Tere!

Nedelja je dan za ogled muzeja. Ob 11h sva si šli ogledat muzej umetnosti, ki se nahaja v stavbi, ki je nagnjena, kot stolp v Pisi.

Stavba muzeja, ki se nahaja na glavnem trgu

No v muzeju ni bilo tistih klasičnih umetnin, kot sva pričakovali. Večino razstavljenih stvari nisva najbolje razumeli. V njem pa sta bile tudi dve fotografski razstavi, ki sta naju tudi opomnili na to, kako širok pojem je umetnost. (Na žalost pa v notranjosti nisva mogli slikati, zato ne prilagava nobenih fotografij).

Pripravili sva si še nedeljsko kosilo in šli v muzej tiska, kjer sva bili dogovorjeni z Agneszko, da naju bo naučila delati beležke s spiralo, ki imajo trde platnice.
Najprej sva si morale izbrati staro platnico in jo očistiti in na notranji strani dodati sliko ali papir. Izbrali smo še papir za knjižni blok in ga razrezali na ustrezne dimenzije. Sledilo je še luknjanje in dodajanje spirale. In "ta-da" najini prvi beležki s trdimi platnicami :)

Luknjanje

Platnice 
Končna izdelka


Po delovnem popoldnevu sva se na poti domov ustavili še na kotalkanju (prav ste slišali). Kaj takega v Sloveniji nimamo, zato sva seveda morali iti poskusiti. V ritmu glasbe in disco krogle sva uživali in se učili novih plesnih korakov na kotalkah (Ni nama najbolje uspelo).

Velika gneča na plesišču

Moon walk skills




Pa je prišel ponedeljek in z njim še vedno sneženje. Te bele, ko sva doma, zelo dobrodošle padavine, nama te dni niso najbolj po godu. Pločniki niso očiščeni, "plundra" otežuje hojo in povsod je polno luž,
.
Dopoldne sva se odpravili v muzej tiska, kjer sva obe izdelali še dva bloka (lahko jih delava zase). Po okusnem kosilu pa sva šli v šolo na uro tipografije, ki jo je vodila ravnateljica. Izdelati sva morali "poštno kartico" v Illustratorju zgolj z uporabo črk - besedila.


Popoldne pa sva šli raziskovat večji trgovski center zunaj središča mesta. Tam nama je bilo najbolj zanimivo drsališče, ki se je nahajalo znotraj stavbe.

Začasni Estonki Zala in Polona